fb

Overschrijven van of naar NVC

Wanneer u van NVC naar een andere voetbalvereniging gaat of van een andere voetbalvereniging naar NVC komt dan is een overschrijving van toepassing. Ook wanneer u de afgelopen 3 jaren geen actief voetballend lid bent geweest van NVC of van een andere vereniging.

De KNVB heeft digitaal overschrijven mogelijk gemaakt. Hierdoor is het niet meer nodig de papieren overschrijvingsformulieren te gebruiken. Alle spelers in het Nederlandse amateurvoetbal starten de overschrijving vanzelf op, simpelweg door zich in te laten schrijven bij hun nieuwe vereniging. Via het Sportlink Club programma wordt de overschrijving dan automatisch in gang gezet. Aanmelden bij NVC gaat online. Klik hier voor de aanmelding bij NVC en vermeld jouw KNVB relatienummer bij "opmerkingen" bij het online aanmelden.

De reguliere overschrijvingsperiode loopt van 5 maart tot en met 15 juni 2016. Op 15 juni 2016 om 24:00 uur sluit de overschrijvingstermijn. Hierna kunnen A-categorie spelers zich niet meer over laten schrijven, tenzij zij aan een KNVB dispensatieregel voldoen. B categoriespelers kunnen zich nog laten overschrijven zonder dat er sprake is van dispensatieregels.

Hoe gaat het in zijn werk?
  • De speler die wil overschrijven meldt zich eerst af als lid van de oude vereniging. Bij NVC dient dit uiterlijk 31 mei te zijn gedaan;
  • De speler die wil overschrijven meldt zich aan bij de nieuwe vereniging, liefst met behulp van zij KNVB relatienummer (te verkrijgen bij de oude vereniging);
  • Door de aanmelding van het nieuwe lid gaat de overschrijving lopen en wordt automatisch bij de oude vereniging gecheckt of de overschrijving akkoord is;
  • Wanneer de oude vereniging geen blokkades (financieel of anderszins) bij het oude lid heeft staan, dan is de overschrijving afgerond.

Als leden van NVC opzeggen na 15 juni maar voor 15 augustus, dan wordt per lid € 50,- aan kosten in rekening gebracht. Bij opzeggingen na 15 augustus wordt het volledige contributie jaarbedrag in rekening gebracht.

Mocht u nog vragen hebben over overschrijvingen dan kunt u deze mailen naar info@sv-nvc.nl.