fb

Vrijwilliger bij NVC: doen!

NVC is een grote vereniging. Voor een goed en plezierig functioneren van de club zijn heel veel vrijwilligers nodig. Vele schouders maken licht werk en maakt ook de (gevaarlijke) afhankelijkheid van een kleine groep minder.

NVC zal de oudere jeugd en de ouders van de jeugdleden dan ook aanspreken op het vrijwilliger worden bij NVC. Dat hoeft niet altijd een structurele taak te zijn zoals bestuurslid, commissielid of leider, maar kan ook een eenmalige activiteit als helpen bij een toernooidag zijn. Of één keer per maand in de kantine een dienst draaien. Of vanuit huis helpen bij het up-to-date houden van de website.

Vrijwilliger zijn bij NVC gaan we uit de sfeer van vrijblijvendheid halen. Op vrijblijvende basis krijgen we simpelweg niet genoeg vrijwilligers om de organisatie neer te zetten zoals wij denken dat het goed is. Elke speler krijgt een hoop terug als hij lid wordt van NVC. Behalve het lidmaatschapsgeld verwacht NVC daar van de ouders ook wat voor terug. We gaan nog net niet zover om vrijwilligersschap verplicht te stellen maar zullen u zeker aanspreken om ons te helpen.

Vrijwilliger zijn is trouwens helemaal niet erg! Het kan zeer bevredigend werken en daarnaast leer je als vrijwilliger veel mensen kennen en voel je je extra thuis bij NVC. NVC wil graag een sociale ontmoetingsplek zijn voor voetballers en ouders en daar is het vrijwilligersbeleid cruciaal in.

Als u hierover meer wilt weten of u wilt zich aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact op met de leider of afdelingscoördinator van het team van uw kind of mail naar vrijwilligers@sv-nvc.nl. Niet aarzelen, doen!