fb

NVC JO11-1, Stuurt Buitenboys JO11-1 zonder punten terug naar Almere!

Nadat Camiel ons in de winterstop is komen versterken is ook Pieter toegevoegd aan de selectie. Met de komst van Pieter is er wat buitenland ervaring toegevoegd. Pieter heeft al in Bankok gespeeld! Pieter zou meteen laten zien dat er voetballend vermogen op het midden is toegevoegd!

Vandaag tegen Buitenboys. We zouden aan de bak moeten zo was vooraf de inschatting. Tycho was niet in staat om aan te treden en dus stond de selectie als volgt! Julian, die op het filmpje van de donderdag training een fantastische zweefsafe liet zien, uiteraard op doel.

Achterin begonnen Imre op links, Seth centraal en Camiel op rechts. Een twee-mans middenveld met Loyd met defensieve taken en Pieter met opbouwende cq offensieve taken. Jip begon links voor, Roel in de spits en Timo op rechts. Tijs en Pepijn zouden gedurende de wedstrijd een voorname rol spelen.

Martijn zou de wedstrijd leiden omdat de ingedeelde scheids zelf moest ballen? Martijn zou gedurende de wedstrijd een geheel nieuw vocabulaire leren, door de naar zijn hoofd geslingerde opmerkingen van de Buitenboys selectie en begeleiding.

De eerste minuten hadden de Buitenboys het meeste balbezit en speelde de wedstrijd zich af op de helft van NVC. Toch kwamen er geen echte kansen en stond iedereen echt zijn mannetje. Af en toe kwamen we er al gevaarlijk uit. Loyd en Pieter weerden zich kranig en kregen af en toe wat ruimte voor een goede pass. De wind stond in de eerste helft pal tegen.

Roel kreeg de bal hard in gespeeld en liet de bal via de buitenkantvoet verder rollen en draaide er achteraan. Op snelheid speerde Roel langs de lijn en haalde de achterlijn. De voorzet zou volgen maar deze was wat scherp waardoor de keeper verrast was en de bal in het net verdween. 1-0 Roel!

De 1-0 was ook de ruststand. In de eerste helft kregen veel NVC'ers al wat schoppen. de tweede helft was nog vervelender. De Buitenboys mannen waren blijkbaar erg teleurgesteld in hun eigen spel. Roel ging op doel af en werd vlak voor de 16 neergehaald. Roel zou de vrije trap zelf nemen. Met een strakke bal langs het muurtje in de rechter kruising tekende hij aan voor de 2-0!

Op dat moment raakten de Buitenboys volledig over de toeren. Scheids Martijn laste een gesprekje met de coaches in en die spraken beide selecties toe. Pieter kreeg hierna een aantal kansen maar wist helaas net niet af te ronden. De mooiste was een slalom vanuit het midden tot voor de keeper. Het laatste tikje was net niet zuiver en de bal rolde net aan de verkeerde kant van de paal voorbij.

Vanuit een wat drukke spelsituatie voor de goal van de Buitenboys wist wederom Roel de 3-0 aan te tekenen. Tijs nam het voortouw in de naarder vesting gesloten te houden, en dat lukte heel aardig. Menig aanval werd door Tijs gesmoord.

In de laatste minuut wisten de Buitenboys nog de 3-1 te maken. Dat mocht de pret niet drukken. De aanhang werd getrakteerd op een mooie team buikschuiver! Een lekker begin!

Alle teamberichten