fb

Gefeliciteerd met je verjaardag!

SPORTPARK

Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
info@sv-nvc.nl

Plattegrond

Hooglanderveen JO12-1 - NVC JO12-1 1-3 (0-1)

Na de sneeuw en het snipperen in de voorjaarsvakantie, stond er eindelijk - na meer dan een maand - weer een competitiewedstrijd op het menu. Vorige week geoefend tegen Waterwijk JO12-1 uitkomend in Hoofdklasse 1. Een kleine nederlaag van 1-2 na een veel te afwachtende eerste helft. In de tweede helft liet NVC JO12-1 zien niets onder te doen voor hun leeftijdsgenoten van deze Almeerse grootmacht. Zonder Steven, want die viel in bij NVC JO13-1. Ook vandaag zou Steven dat doen, maar hij zou zich zo rond het beginsignaal melden op het complex naast de IKEA. Hidde was nog niet hersteld, zo begon Jan Hulst met 13 jongens aan de warming up.

Met Teun links op het middenveld en Senna linksachter, Luckson en Pepijn eerste wissels, startte Jan verder met de vertrouwde formatie. Hooglanderveen had de overige wedstrijden gewonnen in de voorjaarscompetitie en alleen in Naarden met 1-0 verloren. In de najaars competitie nog uitkomend in hoofdklasse 1 en toen Waterwijk verslagen. Hooglanderveen - veel jeugdteams - is een tegenstander van formaat.

NVC JO12-1 pakte evenwel direct het initiatief. Na 4 minuten een vrije trap, die Teun perfect op het hoofd van Jort legde en die knikte fraai binnen, 0-1! Mooie goal en weer was Jort doeltreffend tegen Hooglanderveen. Hij was in de eerste helft de gevaarlijkste aanvaller van de brigade van Jan Hulst en na 10 minuten ook dicht bij 0-2. Alleen voor de keeper ging de bal er net niet in. Niet veel later was Chris dicht bij 0-2 maar zijn schuiver - na goed terugleggen van Finn - werd door de keeper uit de hoek getikt. Niet veel later moest Chris er geblesseerd af, maar Pepijn vulde die positie verder prima in.

NVC bleef beter, maar de 0-1 werd niet van het bord gepoetst. Een fraaie goal van Pelle - na een mooie steekpass van Finn - werd afgevlagd voor buitenspel, waar bij iedereen wel wat twijfel was of het daadwerkelijk buitenspel was. Ook Hooglanderveen was soms dreigend. Na zo'n 22 minuten wist Zine-Dinne met een prachtige sliding de spits alleen voor Christian nog af te stoppen. Het was zijn beste actie van de dag, want Zine-Dinne had het opmerkelijk lastig vandaag. Zijn secondant Yorick was vandaag gelukkig het perfecte slot op de deur. Hij speelde foutloos. Lucas was ook weer van beton en zo stond het achterin al met al prima. Toch was NVC niet optimaal in de eerste helft. Het miste wat gezonde agressie en verloor teveel duels. Toch een terechte voorsprong.

Bij rust 0-1 voor, maar in de tweede helft zou Hooglanderveen meer drang naar voren realiseren. Het was balverlies van Steven op het middenveld, dat de gelijkmaker inluidde na 35 minuten. Het leek een open wedstrijd te worden; een gevecht. NVC dacht daar (gelukkig) anders over.

De wat uitgezakte Pelle stak in de 37e minuut de bal op Boet aan de rechterkant, die op zijn beurt Steven vond op de rand van de 16. Met een voetbeweging zette Steven zichzelf voor de keeper en met een vloeiende beweging tikte Steven de bal langs de doelman. Binnen twee minuten het antwoord van NVC: 1-2!

Christian moest vervolgens nog een keer handelend optreden en ook een vrije trap werd door hem met een beetje hulp van Yorick niet veel later uit de doelmond weggewerkt. NVC was in de tweede helft veel feller, won steeds meer duels, maar liet na de score uit te bouwen. Ook vaak door het niet goed uit te spelen. Dat deed Pelle wel in de 46e minuut door zijn tegenstander uit te kappen en beheerst met links binnen te schieten, 1-3 en wedstrijd op slot!

Daarna probeerde Hooglanderveen het nog wel, maar het geloof was wat weg. NVC had bovendien de zaken achterin goed op orde. Gescoord werd er niet meer, maar NVC JO12-1 had de driepunter binnen en het gat met de rest is geslagen. Op pole position voor de titel. Bloemen echter pas aan de finish. Deze overwinning was een echte teamprestatie, waar alle jongens hun steentje aan hebben bijgedragen.

Volgende week uit tegen IJsselmeervogels JO12-1. Ook dan 3 punten vereist, want alleen dan behoudt deze knappe zege tegen Hooglanderveen zijn waarde.

Alle teamberichten