fb

JO10-1: FC Weesp - NVC 2-2

De eerste uitdaging deze dag is het veld van FC Weesp op tijd bereiken. De A1 zou eerst wel en later toch niet te zijn afgesloten. Dus toch maar de A1 op, maar de afslag Weesp blijkt niet bereikbaar. Dus via Watergraafsmeer weer terug naar Weesp en zo komt de helft pas 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd in Weesp aan. De andere helft is mooi op tijd omdat de parallelrijbaan wel gewoon berijdbaar is en het beste alternatief bleek. Het weer is geweldig, nog wel fris maar het voorjaar is duidelijk merkbaar.
We starten met Lama, Yannick en Menno voorin en Kirsten, Jenne en Thomas in de verdediging., Jimmy op het doel. Er wordt gedreven, snel en goed overgespeeld. NVC heeft veel meer balbezit, maar er ontstaan toch een aantal gevaarlijke situaties. Al snel is er een verdedigende actie van Jenne die bijna leidt tot een eigen doelpunt maar gelukkig door Jimmy kan worden tegengehouden. Bij de volgende aanval krijgt Menno een flinke duw en niet de ruimte om te schieten en uit de voorzet die er toch nog uitkomt schiet Yannick op de keeper. Bij de tegenaanval die Kirsten probeert te blokken komt de bal toch door en kan Jimmy deze nog maar net uit de lucht plukken en hij landt net voor de doellijn op de grond. Er zijn nog een paar kansen voor NVC, Kirsten breekt een keer door maar dit leidt niet tot een doelpunt. Een corner van Menno verdwijnt via het hoofd van Yannick achter het doel. Na 17 minuten kantelt de wedstrijd. Jimmy loopt uit zijn doel om een bal te pakken, maar Weesp krijgt de kans om hem heen te lopen en heel beheerst wordt deze actie afgerond met een doelpunt. Twee minuten later duurt het te lang voordat Melle de bal wegwerkt, neemt Weesp hem over en schiet op Jimmy. De rebound resulteert in een 2-0 stand. Zelfs de 3-0 wordt kort daarna bijna bereikt als Jimmy moet grabbelen naar de bal en deze bijna alsnog in het doel verdwijnt. Het blijft echter 2-0 tot de rust. NVC is wat ingedut, staan niet diep genoeg en Weesp heeft veel vrije ruimte voorin.
Na de rust gaat Weesp op volle kracht door. Er wordt een harde bal op de lat geschoten. Yannick wordt door de veel grotere tegenstanders door de lucht gelanceerd wat resulteert in een stuiterbal, al rekent NVC op een vrije trap. Even later gerechtigheid: Menno geeft de bal voor op Yannick en hij loopt alleen door op de keeper. Hieruit kan hij scoren: 2-1. Nu moeten we door, het kan nog makkelijk! Kirsten staat op een mooie positie voor een voorzet, maar kan de bal niet kwijt. Dit leidt tot een corner, maar uiteindelijk niet tot een doelpunt. Wel is de snelheid terug in de wedstrijd, NVC ruikt zijn kans op meer doelpunten. En die kansen komen in overvloed, het adrenalinegehalte van de toeschouwers stijgt tot een hoogtepunt. Uit een corner van Menno scoort Teun bijna, en ook de rebound door Jenne gaat naast. De bal gaat het veld over, maar ook Weesp verzilvert zijn doelpunt niet. De bal gaat weer terug, Menno zet voor op Kirsten die hard op de paal schiet. Het publiek gaat uit zijn dak, maar ook de rebound leidt niet tot een punt maar belandt in de handen van de keeper. Kort daarna een nieuwe aanval, Menno schiet hard van een afstand maar de keeper staat wederom een doelpunt in de weg. Dan weer een mooi staaltje samenwerking van Menno naar Lama naar Teun, maar helaas, die gaat naast. De zesde kans na het eerste NVC doelpunt dient zich aan: voorzet van Menno op Teun, maar die heeft iets teveel tijd nodig om goed te kunnen schieten. Kans nummer 7: Menno schiet hard op de paal, de rebound van Teun gaat naast. Na een corner aan onze kant een uitbraak van Weesp, maar die gaat over. Ook Kirsten doet nog een afstandsschot die hoog over gaat en in de sloot belandt. Wat een sensatie, het regent kansen. Thomas krijgt nog een kans maar wacht veel te lang met schieten. Dan doet Lama nog een poging, pakt een bal af van de tegenstander, breekt door en schiet laag in. Twee minuten voor tijd toch nog 2-2! Er volgt een kans voor Weesp die over gaat. En dan nog 3 kansen voor NVC, 2 uit voorzetten van Menno op Teun en Lama, en een afstandsschot van Teun. Het lukt niet meer om het gelijkspel om te zetten in winst, maar het eerste punt voor de 3e periode is binnen en wat is daar hard voor gevochten! Een prachtige en bloedstollende wedstrijd, een goed begin van een mooie lentedag.

Alle teamberichten