fb

Gefeliciteerd met je verjaardag!

SPORTPARK

Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
info@sv-nvc.nl

Plattegrond

JO15-5: junioren van de week

Voetbal is Vriendschap, en vriendschap is voor elkaar klaar staan en je positief opstellen binnen een groep of vereniging! NVC heeft een “Junior van de week” en “Pupil van de week” in het leven geroepen om per week een jeugdlid onder de aandacht te brengen die dit heeft laten blijken.

Afgelopen zaterdag mochten de jongens van JO15-5, ook wel bekend als de C5 Helden, aantreden tegen de Blaricumse C4 van BVV. Een zonovergoten lentedag en het kunstgras van veld 3 lag er dan ook prima bij. De mannen waren gebrand op een overwinning, niet in het minst omdat de uitwedstrijd in januari was uitgelopen op een nederlaag van 3-4 waarin de scheidsrechter op z’n zachtst gezegd een twijfelachtige invloed had.

De invallende coach Bart had een scherpe opstelling neergezet (Robert op doel, Colin, Jeroen, Astro, Nikola in de verdediging, middenveld Timo (aanvoerder), Thomas, Julian, en de aanval Finn, Noah, Joris, met Jonah en Max als wisselspelers) en hij stuurde de jongens het veld in met de opdracht het veld compact te houden en direct druk te zetten op de tegenstander bij balverlies. Die aanpak bleek al snel winnend te zijn: de schrijver van dit stukje was nog bezig zijn fiets op slot te zetten toen de eerste twee doelpunten al op het virtuele scorebord konden worden bijgeschreven. Na een overname op het middenveld werd Joris de diepte ingestuurd door Julian. In eerste instantie kon de keeper de inzet nog keren, maar in de rebound kon Joris alsnog de bal binnentikken. Nog geen drie minuten later dribbelde Julian de verdediging dol en trok de bal voor vanaf de achterlijn. De keeper kon de bal niet goed wegwerken en Noah nam zijn kans waar om 2-0 te maken.

Na deze snelle opening begonnen de Blaricummers voorzichtig wat kansen te creëren, maar de verdediging stond goed opgesteld en ook keeper Robert verrichtte goed werk. Het spel golfde heen en weer totdat Julian het opnieuw op de heupen kreeg en maar weer eens als een mes door de BVV verdediging heen sneed. Ditmaal was het aan Max om de aanval af te ronden: 3-0.

In de tweede helft kwam NVC minder goed uit de kleedkamer en BVV probeerde met man en macht de score gelijk te trekken. Ook nu weer hield de verdediging goed stand, en Timo zorgde met een prachtig schot vanuit een corner dat de weerstand definitief gebroken werd. Daarna was het aan Julian om een laatste maal zijn stempel op de wedstrijd te drukken, en deze keer rondde hij zelf zijn slalom af met een meer dan verdiend doelpunt.

Een prachtige 5-0 overwinning, en een terechte verkiezing als Team van de Week: gefeliciteerd
mannen!

Alle berichten