fb

Gefeliciteerd met je verjaardag!

SPORTPARK

Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
info@sv-nvc.nl

Plattegrond

IJsselmeervogels JO12-1 - NVC JO12-1 1-1 (0-1)

Doordeweeks geoefend tegen Diemen JO12-1. Na een matige eerste helft uiteindelijk een 1-1 gelijkspel met een goede goal van Jort. Boet en Yorick moesten die wedstrijd aan zich laten voorbijgaan, maar zij zouden tegen de Vogels wel weer hun opwachting maken. De thuiswedstrijd was met 6-1 gewonnen, maar dat was geflatteerd. Zoveel minder waren de Vogels niet in die wedstrijd en ook in de hun andere wedstrijden hadden ze kansen.

Complete selectie. Christian op het doel. Lucas, Zine-Dinne, Yorick en Hidde de achterhoede. Chris, Finn en Steven waren de middenvelders. Jort, Pelle en Teun vormden de voorhoede.

Verzamelen om 7.15 uur. Aan de oevers van het IJsselmeer waaide het stormachtig. Veel jongens hadden de vrijdag ervoor schoolvoetbalwedstrijden gespeeld. Spelen tegen de nummer laatst. Het bleek (achteraf) allemaal net teveel voor de jongens van Jan Hulst .

Het begon nog goed. Een corner van Chris werd ingeschoten door Lucas, maar gered. De rebound was evenwel voor Yorick en na 6 minuten was het al 0-1! Daarna een reuzekans voor Steven, maar die was niet aan hem besteed. Ook Teun kon er later vandoor. Hij koos ervoor om af te leggen op Pelle (maar bereikte hem niet), waar zelf schieten op dat moment beter was.

De storm was van invloed op de wedstrijd, want telkens waaide de bal naar de rechtervleugel. Ook al omdat NVC de bal maar naar voren bleef peren, in plaats van kort spel over de grond. Het was ondermaats en in de tweede helft werd het voetbal van de koploper steeds slechter. IJsselmeervogels was soms dreigend, maar werd wel tijdig onschadelijk gemaakt, zodat echte kansen voor de Vogels uitbleven. Jort kreeg nog een goede kans na een goede steekpass van Pelle, maar dat was het wel. Een zuinige 0-1 leek dan maar het maximaal haalbare resultaat tegen de laagvlieger.

Het mocht niet zo zijn. In de 56e minuut schoot de rechtsvoor uit Spakenburg de bal met een fraaie curve om Christian heen en dat betekende 1-1. Een slotoffensief mocht niet meer baten. Na 60 winderige minuten, stond er een gelijkspel op de borden.

Aangezien De Bilt en Hooglanderveen ook allebei gelijkspeelden tegen hun tegenstanders, blijft het gat 6 punten. Dat is prettig. Het voetbal moet wel beter. De weersomstandigheden waren vandaag dan wel ook verre van ideaal, maar Jan Hulst was niet te spreken over zijn mannen.

Het echte slechte nieuws volgde aan het eind van de middag toen Yorick liet weten zijn sleutelbeen te hebben gebroken met een potje judo. Voor hem 6 weken geen voetbal. Hopelijk kan ie de laatste twee competitiewedstrijden in mei weer meedoen. Sterkte gozer!

Volgende week AFCQuick thuis om 12.30 uur. Wellicht een tijdstip dat de moeders zich weer eens laten zien?

Alle teamberichten