• 's Gravenland 023 - NVC 023: 1-2 (0-1)

Dinsdag 11 februari stond de 3de 023 wedstrijd op het programma.

De strijders voor deze wedstrijd waren van uit 017-1 Stijn de Leeuw, Nout Stefels, Tobias Lucas.

Van de 019-1 Frank van den Bosch, Mees Schiphof, Quinn Wiedeman, Joeri Ramge. Thijs Boeschoten

Van zaterdag 1 Hidde Pronk, Wiebe Heutink, Jelle Boonstra, Martijn Degenkamp en Sjoerd Peters

Na een nederlaag tegen NEDERHORST  en het gelijkspel tegen BFC was de doelstelling deze wedstrijd in iedergeval om  te winnen.
    NVC begon in een 4:3:3 opstelling en had  de 1e helft wat meer de bal maar creëerde een enkele kleine kans.
    De goal viel aan de andere kant na balverlies bij het uitverdedigen op de achterlijn  kwam de bal bij een aanvaller van S gravenland die zonder na te denken de bal voor de goal pompte.

De verdedigers van NVC stonden te ver van hun directe man op dat moment waardoor de spits vrij in kon koppen. 1-0.

Deze stand bleef het tot de rust en de tegengoal werd uitvoerig besproken. Wat ging er mis hoe hadden we dit kunnen voorkomen.
    De jongens kwamen met de volgende oplossingen. Op je eigen achterlijn de bal wegtrappen uit of blind naar voren i.p.v. proberen er onder vandaan te voetballen.
    En de verdedigers meer anticiperen wat als …
    Ofwel een mooi leermoment.

De 2de helft probeerde de technische staf met 2 spitsen ofwel 4:4:2 het centrale duo van s Gravenland vast te zetten waardoor het middenveld moest kantelen en hierdoor meer druk te geven vooruit om zo een goal te forceren.
    De inzet was er, echter de uitvoering bracht niet wat de staf had verwacht.
    Met nog 20 minuten te spelen was het nog steeds 1-0 en er werd nog 1x gewisseld met 3 spelers.

De tactiek ging terug naar 4:3:3 en volle druk vooruit waar in de as werd doorgeschoven waardoor de opstelling regelmatig 3:3:4 werd. Dit resulteerde direct effect .Thijs werd aanspeelpunt met daaronder Nout en Quinn op links en Martijn op rechts Frank en Mees gingen ook wat dieper spelen achter Nout.

Na een schot of 4 recht op de keeper was het uiteindelijk Frank die met een halve volley op 15 meter verwoestend de bal tegen het net joeg. NVC rook bloed en bleef doorgaan . Achterin waren Jelle, Stijn en Tobias zeer alert op de ballen die s Gravenland achter de NVC verdediging wilde leggen voor de counter.
    Maar de verdediging stond als een huis met Mas als rotsvaste sluitpost.

In de 93e minuut waar iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel kwam Stijn de Leeuw met een mooie crossball vanaf rechts  op Quinn die met zijn laatste krachten de bal op de achterlijn vanaf links voorgaf op Nout.
    De fragiele linkspoot bedacht zich niet en prikte de bal binnen.
    1-2 en was hij weer het feestvarken na zijn mooie invalbeurt van zaterdag bij het 1e elftal.

Hierna liet de scheidsrechter die uitstekend floot nog 2 minuten doorspelen maar het veranderde niets meer aan de stand.

Een wellicht wat gelukkig overwinning op basis van de hele wedstrijd maar soms zit het mee en soms zit het tegen. Vandaag was zo’n avond dat het de goede kant op viel en NVC met de overwinning aan de haal ging.
    Het aller belangrijkste van deze 023  competitie is de integratie van junioren naar het selectie senioren voetbal en het ervaring opdoen van wedstrijden op een hoger niveau met meer fysieke weerstand.

De stand in de 023 competitie is na 3 wedstrijden als volgt.

plek team gespeeld punten
     1e  Weesp  7