• Succesvolle eerste deelname van G-voetbaltoppers aan oliebollentoernooi

Op zaterdag 21 december werd traditiegetrouw het jaarlijkse zaalvoetbal oliebollentoernooi gehouden in sportcentrum De Lunet. Voor het eerst deed ook een delegatie van de G1 mee aan het leukste toernooi van het jaar. Én met succes!

Onder leiding van trainer/speler Wim Bout en coach Douwe Wiebe de Vries was iedereen keurig op tijd, fit en vol frisse moed om het toernooi te beginnen. De spanning was van de gezichten af te lezen (en vooral ook te ruiken), maar deze verdween als sneeuw voor de zon bij het startsignaal. Ondanks dat de eerste pot werd verloren, heeft onze topper Simon-Jan (SJ), onder luid applaus, het allereerste doelpunt van de G-selectie ooit gemaakt tegen een regulier team! Na een goede steekbal kwam SJ, één op één met de keeper en schoof de bal koelbloedig in de benedenhoek van het doel. Keurig afgemaakt!

De tweede pot was ook eentje om niet te vergeten. Beide partijen gingen gelijk op. Goede duels, leuke combinaties en een slingerworp van onze judoka/voetballer Fabian aan de zijlijn. De scheidsrechter wuifde het gelukkig weg en liet de kaarten in zijn borstzak zitten. Desalniettemin raakten we 4 minuten voor het eindsignaal vermoeid waardoor de tegenpartij er moeiteloos twee in kon leggen. Toch wist onze behendige balvirtuoos Daan, met een raket van een schot de eer te redden. Eindstand 1-3.

De volgende twee partijen waren tegen tegenstanders van een groter formaat. Ondanks dat, bleven we lekker voetballen. Nog een goede kans van Laurens, die, met een dubbele schaar op de keeper afstormde, maar helaas rakelings naast schoot. Helaas beide partijen uiteindelijk verloren door de snelle combinaties van de tegenpartijen. Daarbij speelt natuurlijk ook de vermoeidheid een grote rol. Maar wat hebben we een plezierig toernooi beleefd met z’n allen! We hebben laten zien dat we gewoon mee kunnen doen en de harten van het publiek kunnen winnen door onze positiviteit, inzet en enthousiasme. Het was genieten om deze toppers zo aan het werk te zien!

Al met al hebben we laten zien dat niemand buitenspel hoeft te staan en iedereen mee kan doen met een evenement als dit. Onze dank en complimenten zijn groot. Aan de organisatoren. De teams waar we tegen mochten spelen. De scheidsrechters. Onze gelegenheidskeeper Eelco Baarda. Topcoach Douwe Wiebe met zijn geniale wissels. En natuurlijk aan alle vrijwilligers die hun bijdragen leveren aan de club en het voetbal, voor iedereen, welke tak dan ook. Zonder jullie is er geen NVC.

Fijne jaarwisseling allemaal. Op naar een sportief en gezond 2020!