• Nieuwe ingang

 • ACHTERVOLGEND NVC KOMT NET TEKORT NA DRAMATISCHE 45 MINUTEN TEGEN FORZA ALMERE: 4-5


  NVC heeft het gat met Forza Almere niet kunnen verkleinen op Paaszaterdag. In een wedstrijd met twee gezichten lukte het net niet de gastheren om een 0-5 achterstand na rust nog in te halen.

  NVC, zonder Alex Pool, Bjorn Ruisendaal, Tico Thomas en Bas ’t Hart, wilde het goede spel van de laatste weken doorzetten tegen de nummer 4, Forza Almere !

  Op een zonnig sportpark in Naarden begon NVC sterk, en dat leverde twee halve kansen op. Hierna was het snel over. En stond het door vele persoonlijke fouten na 39 minuten al 0-5 ! Totaal was de off-day voor de gastheren. Een bal op de paal van Quinn Wiedeman was het enigste wapenfeit. Diezelfde Wiedeman maakte vlak voor de rust de eretreffer, want van aansluiting was nog geen sprake: 1-5.

  Na de rust een ander NVC die de mouwen opstroopte en ging er voor om het opgelopen gezichtsverlies enigszins op te poetsen. Een stormloop op het Almeerderse doel was het gevolg. Eerst was Nout Stefels en Thijs Boeschoten al dichtbij, waar de laatste de 2-5 knap binnenschoot rond de 60e min. NVC rook dat Forza acht tellen had gekregen en wilde meer. Robin van Houten en Wiedeman waren kansrijk maar miste in de afwerking. Twaalf minuten voor tijd was een mooie voorzet van Thijs Schhurman die de bal op het hoofd van Stefels liet landen en wat 3-5 betekende. Kan het dan toch nog ? Forza gokte door de aanvalsdrift uit Naarden op de counter. Alleen werden deze aanvallen geneutraliseerd door doelman Brian Peters en Jesse v.h. Land. In de 88 min was het aanvalsleider Thijs Boeschoten die zijn ploeg met een tip-inn op 1 doelpunt verschil bracht: 4-5.
  Door het begrijpelijke tijdrekken van Forza, wat tot kunst werd verheven, kreeg NVC nog wat minuten om de verdiende gelijkmaker op basis tweede helft te maken. Verder dan een paar ooooehhs en aaahhhhs kwam het niet meer, vanwege ballen in de 16 meter van Forza. Hierdoor verloor NVC terecht van Forza Almere. Het siert te ploeg dat men nog bijna een 0-5 ombuigt naar een gelijkspel, alleen dit kost zoveel kracht en dan verlies je onderaan de streep terecht\"

  Trainer Frank Spermon: 'We hebben de wedstrijd in het eerste helft verloren'
  Spermon was teleurgesteld. \"Over het resultaat en ook over het spel, vooral in de helft. In de eerste 40 minuten stonden wij niet op het veld. Forza Almere speelde goed, speelde met veel intensiteit en wij konden daarin niet mee. Na de 0-5 was het een moeilijke situatie. Het kon nog wel, dat zag je ook in de tweede helft. Het was een probleem qua inzet, mentaliteit of intensiteit. Ik kan nu niet uitleggen hoe dat komt. Misschien een mix van meerdere dingen, misschien omdat Forza gewoon erg goed was of misschien dat wij wel heel erg slordig waren. We moeten veel leren van vandaag. De scherpte was er niet in de duels, zowel aanvallend als verdedigend niet. Na rust zagen we wel dat het mogelijk was om die duels te winnen, nu op de blaren zitten en seizoen goed afmaken.\"

  Eindconclusie………..”De spelers waren in totaliteit niet in goede vorm vandaag en dan win je niet van Forza Almere\"

  Positieve noot vanaf het Gemeentelijk Sportpark……….Jan van den Dikkenberg zal komend seizoen, letterlijk en figuurlijk, het stokje overnemen van Hilco Siemens. Hilco zal zich gaan bezig blijven houden met de materialen binnen club en selectie. Jan van harte welkom en alvast veel succes !!