• Bericht van het Bestuur

Zoals jullie weten is donderdag 2 juli bij NVC geheel in “Corona-stijl” de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) gehouden. Ondanks de oproepen van tevoren en het uitdagende karakter van de agenda van de ALV was de opkomst verhoudingsgewijs matig te noemen. De leden die wel gekomen zijn willen we hiervoor graag dan ook nog eens extra bedanken. Zij hebben kunnen meedenken en meebeslissen over de toekomst van onze vereniging. Dit is iets wat je als lid niet moet vergeten.

In dit bericht laten we vooral de onderwerpen van het hoofdstuk “NVC op weg 2021” de revue nog eens passeren. Hieronder staan ze voor eenieder nog eens weergegeven met daarbij hetgeen besloten is.

• Presentatie nieuwe accommodatie
    De presentatie werd gestart met een samenvatting van de inspanningen die al geleverd zijn om vervolgens uit te komen op het beoogde eindresultaat: een optimale veld- en accommodatie inrichting voor NVC. Onze vereniging is de enige club in de regio die na de zomer beschikt over een écht 7x7 veld, een écht 6x6 veld en een écht 4x4 veld. Tel hierbij op de twee grote kunstgrasvelden en de aanpassingen aan de NVC kantine en we kunnen met een hele brede glimlach op ons NVC gezicht de toekomst tegemoet zien. Bekijk ook de eerdere berichtgeving hierover.

• Nieuwe clubkleuren!
    Binnen NVC gaat een frisse wind. De accommodatie krijgt momenteel een mooie facelift. Dus het bestuur vond het een goed moment om ook gelijk eens naar de clubkleuren te kijken. Dit voorstel is voorgelegd tijdens de ALV en voors en tegens werden goed afgewogen. Een meerderheid kon zich vinden in de nieuwe clubkleuren, dus met ingang van het seizoen 2021-2022 zijn de clubkleuren van NVC: geel/zwart. Een impressie hiervan zal deze zomer nog worden getoond.

• Tenues
    O.a. met een enquête wordt nagegaan of de leden liever shirts met lange of korte mouwen willen. Maar wat belangrijker is, is dat de huidige en nieuwe leden nog een seizoen hebben om zachtjes over te stappen. Sportzaak Sportief zal leden die trainingskleding of een tas willen kopen adviseren om alvast de geel/zwarte te kiezen. Maar het is dit seizoen ook nog mogelijk om voor rood/wit te gaan. Bij Sportzaak Sportief helpen ze je graag verder!

• Verenigingsbijdrage
    De ALV heeft ingestemd met het voorstel van het bestuur om met ingang van het seizoen 2020-2021 een verplichte verenigingsbijdrage te gaan innen. Deze bijdrage dient bij aanvang van het seizoen te worden betaald en kan door het uitvoeren van verenigingstaken worden terugverdiend.

De bijdrage is € 75,00 per lid met een maximum van 2 leden per gezin. Ook veel omringende (voetbal)verenigingen werken al op eenzelfde soort manier. Het doel is om het groeiende tekort aan vrijwilligers terug te dringen. Gedacht kan worden aan verenigingstaken zoals bardiensten, bemannen van het wedstrijdsecretariaat, commissie of bestuursfuncties. Meer informatie wordt zeer binnenkort gecommuniceerd via de NVC mediakanalen.

• Afscheid voorzitter en secretaris NVC-bestuur & zoektocht naar opvolgers!!!

Een minder leuk agendapunt was het vertrek van twee bestuursleden: Voorzitter Rob Snijders en Secretaris Arnold Vroege. Beide heren hebben (uiteraard samen met de overige bestuursleden) gedurende de afgelopen jaren NVC gemaakt tot wat het nu is. Samenwerken en de schouders eronder was hun devies. Ook stevig ingrijpen gingen ze bepaald niet uit de weg. Alles in het belang van NVC en dat is wat hen het meest siert. Die gaan we dus missen! We hebben ze bedankt en uitgezwaaid tijdens de ALV. Gelukkig blijven ze nog even in beeld om hun opvolgers op weg te helpen.

Maar daar zit nu precies de kneep, want concrete opvolgers zijn er nog niet. Tijdens de eerste oproep aan de ALV om een voorzitter en een secretaris te leveren, bleef het angstvallig stil. Een schorsing van de vergadering en wat heen en weer gepraat leverde opeens vijf kandidaten op, die op ad interim basis (in duo- of triovorm) de functies wel willen gaan vervullen totdat er vaste opvolging is. Met deze leden gaat het bestuur in overleg en wellicht kunnen we zo voorlopig even verder. Het kan dus ook nog “klappen”, want er zijn nog geen concrete toezeggingen.

Mocht er ook nog geen “voorlopige” opvolging komen vanuit deze groep leden, dan zal de Penningmeester als overgebleven hoofdbestuurder een bijzondere ALV gaan organiseren, waarbij de opvolging van de voorzitter en secretaris het enige agendapunt is. Mocht dat niets opleveren, dan houdt de vereniging simpelweg op te bestaan...

We gaan er vanuit dat het zover niet zal komen en zullen er alles aan blijven doen om van jouw vereniging een succes te maken. Hoe succesvol? Dat bepaal jij!