• Corona protocol NVC

  NVC neemt als richtlijn het Corona protocol, zoals dit voor de sport is opgesteld door het NOC NSF. Het NOC NSF is een Nederlandse sportorganisatie en hierbij is ook de KNVB als Bond aangesloten. Klik hier voor meer informatie over het NOC NSF. Klik hier voor Corona informatie vanuit de KNVB. Klik hier voor het gehele Corona protocol van het NOC NSF. Deze geldt als richtlijn voor NVC.

  Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

  Allereerst dienen de hygiƫneregels van het RIVM gevolgd te worden.

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen
  • Draag een mondkapje daar waar dit verplicht is of noodzakelijk wordt geacht.

  Hieronder geven we een beknopt overzicht van onderdelen van het protocol die van toepassing zijn op de dagelijkse gang van zaken bij NVC.

  Corona regels m.i.v. 16 februari 2022

  De aangekondigde versoepelingen gaan in stappen, hieronder de relevante zaken voor het voetbal:

  Stappenplan:

  1. Tot 25 februari is er voor het betreden van de kantine, de toiletten, de kleedkamer en/of de sporthal nog wel een coronatoegangsbewijs nodig. De daar geldende 1,5 meter, het mondkapje bij rondlopen en een vaste zitplaats komen per 18 februari te vervallen.
  2. Op vrijdag 25 februari nemen we afscheid van de laatste maatregelen. Het coronatoegangsbewijs hoeft dan niet meer getoond te worden bij het betreden van de kantine, de toiletten, de kleedkamer en/of de sporthal. Ook vervallen alle beperkingen op openingstijden

  Samen verder: adviezen voor iedereen.
  Na bijna 2 jaar ervaring met de corona-aanpak, hebben we geleerd hoe moeilijk het is om met maatregelen om te gaan die ons dagelijks leven beperken. En met versoepelingen. Daarom moeten we blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het virus is er nog steeds. Hou je daardoor nog steeds aan de adviezen die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en geen handen schudden.

  Met sportieve groet en graag tot ziens bij NVC,

  Bestuur NVC