• EEN ZATERDAG ZONDER GENADE VOOR NVC 1 OP DE TOEKOMST : 9-0

Na de loting voor de beker waren er al wat gefronste wenkbrauwen met Ajax 2 uit de koker, spelend in de reserve hoofdklasse. Spelen bij Ajax is voor spelers leuk, maar of het voor de trainers in de voorbereiding gelegen komt, ik denk het niet. Ajax is veel verder met een grote selectie bij 1 en 2 van bijna 40 spelers, en spelen vergelijkend minimaal 2e klasse. NVC als 4e klasser wilde met goede moed aan de wedstrijd beginnen. De Toekomst was gesloten, en elders op het sportpark mocht er ook geen publiek aanwezig zijn dus kreeg de wedstrijd een “friendly” gevoel op een zijveld.

NVC kreeg zaterdag een fors pak slaag van Ajax naast de Johan Cruijff Arena (9-0). Deze nederlaag kwam niet eens zo hard aan bij trainers Frank Spermon en Marcell Mijwaart die in aanloop naar het duel met Ajax al rekening hielden met zo’n donker scenario. Meer op basis van realiteit, enige doel is de eerste competitiewedstrijd op 19 september tegen BVV’31!

'Je hoopt het niet, maar je weet van tevoren dat dit kan gebeuren', gaf Spermon aan na de oor wassing. 'Of we nou op een gegeven moment met vier, vijf of acht verdedigers spelen: wij hebben moeite met verdedigen en lopende mensen ook door alle noodgedwongen wisselingen. Je moet het eigenlijk zo zien: we stonden zeker na rust in een rondo en kwamen er een paar keer ongevaarlijk uit.' NVC parkeerde niet de bus, maar probeerde wel gewoon te voetballen.'

NVC zonder: Daan Schuurman, Mike de Ruiter, Thijs Boeschoten, Sjoerd Peters, Colin de Jonge en Melvin v.d. Grint was er een (te)volle ziekenboeg in Naarden.

DE WEDSTRIJD: NVC deed het eerste half uur prima mee met de gastheren. Werden zelf een paar keer dreigend en werd Fito Mathilda wel of niet terecht afgevlagd wegens buitenspel. Om de ziekenboeg nog meer aan te vullen vloog Tico Thomas helaas tijdens een duel al glijdend tegen het hek. Vanwege een (nog niet bekende) knieblessure viel hij uit.
    Ajax drukte NVC steeds verder naar achter, en een paar keer moest doelman Peters reddend optreden waardoor de bezoekers in de wedstrijd bleven. Verder stonden de Naarders best behoorlijk en leek een goede ruststand een van de mogelijkheden. Tot de 34e min hier anders over dacht. Mauro Kleinveld bracht een van de bewegende Ajax spelers ten val 20 meter voor het doel. De vrije trap werd prachtig in de winkelhaak geschoten: 1-0.
    Hierna ging het hard vlak voor rust, waarin ook Dennis v.d. Bosch moest uitvallen, en ging de ploeg i.p.v. 0-0 met 4-0 achterstand rusten. Gebrek aan scherpte in passing, dekking en mannelijkheid soms, maakt Ajax simpel gebruik van.
    Na rust, die was ingegaan met alle goede bedoelingen, stond de teller binnen 5 minuten op 6. Gedurende de wedstrijd keek de trainer van NVC meermaals op zijn horloge. 'Hopende dat-ie maar sneller ging tikken, maar helaas’, aldus Spermon.
    Na 90 minuten was de teller gestopt bij 9-0. Een afdroogpartij tussen de dwerg en de reus, maar vooral een oneerlijke partij waar geen van beide ploegen echt wijzer van zijn geworden
    .
    NVC is nog steeds bezig met de eerste competitiewedstrijd tegen BVV op 19 september en nogmaals niets is belangrijker. Eerst zal de laatste bekerwedstrijd tegen CTO’70 iets van het blazoen moeten worden opgepoetst. Hard werken in combinatie met goed voetbal is het credo.

Afsluitende zin na een middagje Ajax op de Toekomst………………………..gelukkig hebben we de foto’s nog !