• Eerste seizoenshelft door Arenaspelers afgesloten

Op 15 december hebben de Arenaspelertjes de eerste seizoenshelft afgesloten. Bijna zestig kinderen hebben de laatste wedstrijdjes van de Europa- en Champions Leagues in vrieskou gespeeld. Een typerende weersomstandigheid voor het ingaan van de Winterstop.

Hoe anders was het tijdens de proeftrainingen in September=Arenamaand. Maar liefst dertig nieuwe kandidaten wilden wel eens het voetbalspelletje ontdekken bij sv NVC. De zon scheen uitbundig en de limonade was een welkome verfrissing.

Verschillende deelnemers hebben zich ingeschreven als trainend lid, terwijl een vijftiental meteen zich wilde meten in de onderlinge wedstrijdjes in de Naardense Arena.

Sinds 16 oktober 2018 spelen vier teams een competitie bij de jongste groep; Schalke '04, Arsenal, Inter Milan en Werder Bremen. Zes clubnamen, Real Madrid, Celtic, Bayern M√ľnchen, Borussia Dortmund, Manchester United en AS Roma treffen we aan bij de oudere groep.

Dit seizoen is er een enigszins gewijzigde opzet van de wedstrijdvorm, zijn er andere afmetingen van het speelveld met grotere doelen en een ander aantal spelers per team kregen. De ouders kregen op deze manier leuke ontmoetingen te zien.

Een veelgehoorde opmerking aan de zijlijn "dat de kinderen zich leuk ontwikkelen", is een logisch gevolg van het enthousiasme wat getoond wordt bij de trainingen op woensdagmiddag. De trainer ziet grote groepen op drie verschillende uren voorbijkomen. Een trainingsopkomstpercentage van bijna 90% is om blij van te worden!

In het nieuwe jaar 2019 gaan we de tweede helft van het seizoen in met andere samenstellingen. Een zestal stroomt mogelijk door naar de JO8 pupillen, terwijl er trainende leden "klaarstaan" om nu ook op zaterdag mee te spelen. Tevens wordt gekeken of tijdens de transferperiode mutaties zijn gewenst. De eerste nieuwe spelertjes hebben zich al gemeld voor een proeftraining in januari a.s.

Voor nu een ingaande winterstopperiode. Voor een ieder Prettige Kerstdagen en een Fijne Jaarwisseling.

Graag tot ziens in 2019 voor een sportieve ontmoeting!

Jan de Jong
    jeugdtrainer sv NVC-Arena