• Friends Cup bij Ajax op De Toekomst

Wat is er mooier dan een toernooi spelen tegen clubs als FC Utrecht, NEC, ADO Den Haag, Ajax, FC Emmen en onze vrienden van KDO!

Niet veel voor de spelers van NVC JG2!

Lang is dan ook uitgekeken naar dit toernooi! Het weer was gisteren minder gezellig, maar we hadden reserve shirts mee, dus af en toe een lekker droog shirt aan en gaan!

De dag begon in de Sjaak Swart kleedkamer, waar de kleding al voor iedereen netjes aan een haakje hing, zoals bij de echte profs. En groot dat die kleedkamer was!

Na eerst een enorme groepsfoto te hebben gemaakt, begon de eerste wedstrijd tegen NEC. Op een erg klein veld en toch wel wat spanning bij onze spelers, resulteerde dit in een 5-0 overwining voor NEC, de latere nummer 3.

FC Utrecht volgde, helaas vloog een keihard schot onhoudbaar in de hoek net nog 4 seconden te gaan. In plaats van een overwinning werd het hierdoor 2-2, maar het eerste punt hadden we binnen.

De volgende tegenstanders waren onze vrienden van KDO, in de competitie steeds veel te sterk. En ook dit keer waren ze een maatje te groot. Maar het was toch een goed gevoel dat we veel complimenten kregen vam de coach en spelers van KDO. Uiteindelijk eindigde KDO als 4e.

Tijd voor de lunch, goed verzorgsde lunch met bolletjes, wraps en appels.

Volgegeten was het vervolgens de beurt aan Ajax, die vertegenwoordigd werden door Only Friends. Tegen hen werd het 2-0. Daarna stond ADO Den HAag op het programma. De JG2 vocht als altijd maar was niet opgewassen tegen de fysieke Hagenezen. DE wedstrijd resulteerde in een nipte overwinning voor ADO: 4-3. Verlies, maar dus zeker geen afstraffing.

Met een punt op zak konden we ons opmaken voor de wedstrijd om de 11e en 12e plaats. Ditmaal was FC Emmen de tegenstander. NVC ging er meteen vol in. Alsof het de eerste wedstrijd van het seizoen was! Overspelen, elkaar gunnen, extra wissel, en bam 5-0! De overwinning werd niet minder gevierd dan wanneer het de eerste plek was!

Wat een heerlijke dag was het! Een dagje als echte profs, de cadeau’s van Ajax en de foto met Lucky maakte het feest helemaal compleet!

En wat doe je dan op de terugweg? Juist! Bij elk stoplicht de beker uit het raam en zingen!!!!