• Gehavend NVC O16-1 geeft wedstrijd in 5 minuten weg

Toen het avontuur van NVC O15-1 in de 3e divisie in maart door Covid-19 abrupt eindigde, besloot de selectie bij elkaar te blijven als O16-1 om in de sterke 5e divisie (tot vorig jaar 2e divisie) te gaan voetballen. Nog nooit heeft een jeugdteam van NVC op een dergelijk hoog niveau gespeeld. Toch zijn er wel wat wijzigingen in de selectie. Twee jongens uit Almere besloten weer in Almere te gaan voetballen, nota bene bij de tegenstander van vandaag. Luckson werd de nieuwe keeper. Waar bedacht was om eind augustus na de oefenwedstrijden de selectie nog in te krimpen van 16 naar 14 jongens, bleek dat door een overvloed aan blessures vooralsnog niet mogelijk. Jochem, Boet en Camiel spelen de hele voorbereiding al met serieuze pijntjes. ZIne-Dinne en Yorick zijn in de voorbereiding veelal geblesseerd geweest Chris brak in een oefenwedstrijd tegen BVV zelfs zijn enkel en Pelle vorige week zijn neus in een oefenwedstrijd tegen UVV. Beide spelers liggen er daardoor lang uit. Jochem was ziek. Tel daarbij op dat Owen nog een schorsing had staan van 1 wedstrijd en het was duidelijk dat de legpuzzel voor trainer Jesse voor de openingswedstrijd heel veel stukjes bevatte.

Waterwijk O16-1 was een ander team dan het Waterwijk O15-1 van vorig seizoen. Naast de twee oud NVC-ers waren er ook van andere Almeerse clubs spelers gehaald. Jesse wist dus ook niet echt wat ie kon verwachten van de tegenstander, maar zijn eigen puzzel was veel belangrijker. Hulplijnen waren Floris 1 en Floris II, waarbij Floris I ook in basis zou starten als rechtsvoor.

Luckson was de sluitpost. De achterhoede was vlnr: Jort, Camiel, Roel en Gijs. Middenveld: Tinos (c), Boet en Luciano. Voorin vergezelde Steven en Teun, eerdergenoemde Floris I.

Voor we goed en wel waren begonnen, was het al 0-1. De linksvoor kreeg alle tijd om voor te zetten en de rechtsvoor kon de bal behoorlijk vrij simpel binnenkoppen. Natuurlijk helpt zo'n snelle achterstand niet, maar NVC was van meet af aan onwennig. Veel te gehaast en teveel de lange bal. Waterwijk werd echter niet gevaarlijk en NVC kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd. Kansen waren echter schaars. Uit een prachtig aangesneden vrije trap van Camiel schoot Gijs de bal in de 30e minuut bij de tweede paal fraai binnen, 1-1! Dat zou ook de terechte ruststand zijn.

Boet had toch weer teveel last en werd bij het begin van de tweede helft vervangen door Zine-Dinne. De start van NVC was slap. Luckson moest al snel - in samenwerking met de buitenkant van de paal- de 1-2 verijdelen. Waterwijk had een verse kracht voorin en die maakte het leven van de verdedigers zuur. In de 44e, 45e, en 48e minuut was het drie keer raak. Waterwijk liep in 5 minuten uit naar 1-4. Niet goed verdedigd, dom balverlies en wedstrijd leek gespeeld. Ook Camiel, die vanaf het begin al niet volledig kon aanzetten, moest eraf en Yorick kwam erin. Niet veel later kwam Floris II voor Teun. NVC rechtte toch nog de rug en kreeg nog 2 hele grote kansen. Zowel Steven als Luciano kwamen oog in oog met de keeper, maar stuitten allebei op de goede keeper. Die kansen moeten er wel in. Steven kreeg nog bijna een kopkans.
    Na 5 wissels, moest er nog 1 af bij Waterwijk en NVC had nog een slotoffensiefje in huis. Het was de fraaie vrije trap van Tinos, die in de slotminuut de 2-4 op de borden bracht.

NVC miste vandaag simpelweg teveel fitte mensen en gaf daarnaast de wedstrijd in 5 minuten weg. Volgende week uit tegen DVS Ermelo. Hopelijk dan meer keus voor Jesse in de personele bezetting.