• Gelijkspel tegen Blauw Wit zorgt voor dubbel gevoel bij NVC: 2-2

Het gelijkspel tussen NVC en zaterdag derde klasser Blauw-Wit/Beursbengels (2-2) zorgde zaterdag bij NVC voor gemengde gevoelens. Een kleine 10 minuten voor tijd kwam de bezoekers via een dubieuze strafschop aan de 2-2, maar volgens coach Frank Spermon had het zo ver nooit hoeven komen. ‘We hadden onszelf moeten belonen voor een redelijke wedstrijd en keihard werken voor een resultaat, we hebben soms tegenstander geen moment lucht hebben gegeven. Ondanks dubbel gevoel overheerst de tevredenheid’, zei de trainer na afloop van een meeslepend duel.

Voor rust deden we eigenlijk alles goed’, blikte de trainer terug. ‘We speelden goed georganiseerd en gaven Blauw Wit niet de gelegenheid om hun spel te spelen. Alleen vergaten we meer te scoren. Tot aan het strafschopgebied speelden we zeer goed, alleen ontbrak het daarna aan een zuivere eindpass.’ Hierdoor stond het bij de rust 1-1.
    De eerste mogelijkheid was direct na de aftrap, toen de bal direct op doelman Brian Peters werd afgevuurd. Maar we net op tijd bij machten om de bal over zijn doel te tikken. Op veld 2 van NVC (wegens de verbouwingen rondom sportpark was veld 1 nog niet speelklaar), ontstond er een leuk schouwspel. Naaste de overige afwezige door blessures, Thijs van Boeschoten, Colin de Jonge, Tobias Ankone, Daan Schuurman, en afwezige Michiel Foppen en Mauro Kleinveld schaarde in de beginfase van het duel Sjoerd Peters in het rijtje. Zijn vervanger was O19 verdediger Stijn de Leeuw die het top gedaan heeft.

NVC koesterde het balbezit, en de Amsterdammers loerde op de fouten bij NVC om direct een counter in te zetten zonder echt gevaarlijk te worden. Na een kleine 25 minuten spelen kwam Rutger de Bondt goed door en bracht de bal voor in de 16 mtr. Daar werd de bal op onreglementaire wijze met de arm verwerkt. De prima leidsman Bax, kon niet anders dan de bal op 11 meter neer te leggen. Rolph Overhaart schoot de strafschop bekwaam in: 1-0.

NVC begreep dat er wat te halen viel tegen de “voorheen betaald voetbal organisatie” en begon te pressen. Hieruit kwam een grote kans voor Wybe Heutink, die de bal ontving na goed doorgaan van Martijn Degenkamp. Helaas kreeg hij de bal niet geheel onder controle om de bal in het doel te doen belanden. Blauw Wit beet ook van zich af en profiteerde bijna van balverlies van de club uit Naarden, maar stuitte op Peters,
    Vlak voor rust kwamen de bezoekers toch nog op 1-1. Na een afgeslagen corner werd er te laat op de afvallende bal geanticipeerd. Via de rug van een van de NVC-ers verdween de bal onfortuinlijk achter de kansloze Peters: 1-1.

Na rust bleef de wedstrijd leuk en golfde het spel op en neer. We waren een uur op weg toen invaller Boris Havik (in de ploeg voor moegestreden Bas Koperdraad) de bal kreeg aangespeeld vanaf de zijkant, knap wegdraaide en deed wat hij vorig seizoen al vaker deed…..scoren: 2-1.

De krachten vielen ten prooi aan de werklust van beide ploegen, en het spel werd steeds rommeliger. Hierdoor bleef het spannend. NVC was op weg naar een overwinning maar kreeg toch een deksel op de neus. Bij een hoge bal maakte Tico Thomas uit het gezichtsveld van arbiter Bax een overtreding op een aanvaller van de bezoekers. Een overtreding die vanuit de positie van u verslaggever via een aanwezige VAR zou worden weggewuifd. De techniek bleef helaas in Zeist, en de Blauw Wit maakte vanaf de penaltystip 2-2.

Was het toen gedaan…..? Beide ploegen kregen nog beide een goede kans. Eerst pareerde uitblinker Peters een inzet, en in de blessure tijd speelde NVC een overtal situatie slecht uit. Hierdoor werd het bekerseizoen gestart met een verdienstelijk gelijkspel.

Na de rust was het wat onrustig in het spel van de gastheren: ‘Het overleg verdween uit ons spel, we waren te enthousiast. De organisatie was soms weg en Blauw Wit kreeg nog een goede kans om het duel te beslissen, waarbij Brian os heeft gered. En eigenlijk moeten wij de wedstrijd winnend afsluiten vak voor tijd. Uiteindelijk hebben we dankzij veel inzet en beleving een meer dan terecht punt gepakt. Opvallende namen, naast Brian, ook Dennis v.d. Bosch die een uitstekende wedstrijd speelde als een geroutineerde ausputzer’ oordeelde de tevreden coach.

Zaterdag 5 september speelt NVC 1 een uitwedstrijd op Sportpark de Toekomst het tweede bekerduel, nu tegenstander zijn de amateurs van Ajax 2 uit de reserve hoofdklasse. De wedstrijd begint in Amsterdam om 12.00 uur.