• GRETIG NVC, WINT VAN BZC’13 EN DOET AAN KLANTENBINDING: 4-0

NVC heeft goede zaken gedaan na de overwinning tegen BZC’13 en mag een beetje omhoog kijken.
    Na de mindere wedstrijd tegen OSO (winst 0-2), werden afgelopen week alle neuzen weer 1 kant op gezet met uitspreken verwachtingen en doelstelling, kwam BZC richting Naarden.

In de basis enkele wijzigingen, de bijna 16 jarige Pelle de Laat begon vanaf het begin, en ook Thijs Boeschoten was weer terug. Na een geconcentreerde warming up, blies arbiter Meijer voor het begin, en was direct een gretig NVC te zien. Na 7 minuten had de openingstreffer al moeten binnen liggen. Een prima actie van Boeschoten bracht Quinn Wiedemann in stelling. Zijn inzet werd gekeerd.
    BZC kon er met opportunistisch soms uitkomen, maar verder dan een kopbal in de handen van doelman Brian Peters kwam men niet.
    Hierna was het de beurt aan NVC……………een vrije kopkans van Tico Thomas, bal voorlangs van Pelle de Laat, en jammerlijk een mooie vrije trap van Alex Pool belande op de paal.
    Vlak voor de rust was er een prachtige combinatie de inleiding van een verdiende voorsprong. Boeschoten stuurde de Laat mooi weg, en deze “youngster” wist wel raad met buitenkansje. En werd met zijn goal de jongste speler, 15 jr en 342 dagen, ooit die scoorde voor NVC 1 in competitieverband: 1-0.

De thee was nog niet aangebroken, en BZC kreeg volgende tik te verwerken. Een charge op Boeschoten, werd wegens vermeend natrappen, werd bestraft met rood.

Na de rust werd de wedstrijd wat grimmiger, omdat de Hilversummers zich misdeeld vonden en zochten in de arbiter de zondebok. NVC kreeg in de rust de opdracht om snel afstand te nemen. Dit gebeurde ook snel. Een mooie vrije trap van Nout Steffels, belande in de rebound bij aanvoerder Robin van Houten die knap afdrukte en 2-0 binnenschoot. Ondertussen werd Jesse v/h Land naar de kant gehaald en vervangen door Ba ’t Hart. Wegens een eerder opgelopen gele kaart voor v/h Land werd er geen risico genomen.
    Na deze wissel ging de wedstrijd definitief op slot. Pelle de Laat had wederom een aandeel hierin. Na een pracht combinatie werd hij neergelegd in de 16 mtr, wat niets meer betekende dan een penalty. Thijs Boeschoten pakte zijn verantwoording en schoot hard 3-0 binnen.

Na deze goal kwamen er nog 3 verse krachten in bij NVC. De Laat, Stefels uit voorzorg omdat ze terugkwamen van blessure. Chester Harris en Damian Wientjes kwamen binnen de ploeg. Wiedemann werd vervangen door Bas Koperdraad die altijd weer nieuwe energie in de ploeg kan brengen. Direct na de wissel scoorde Harris direct de 4-0, na een splijtende pas vanuit achteruit: 4-0.

In de slotfase was NVC wat onnauwkeurig in de afwerking, om de stand nog hoger te laten oplopen. Na het laatste fluitsignaal konden punten worden bijgeschreven. Er heerst een positieve vibe rondom NVC 1, hopelijk kunnen ze de lijn doortrekken in de uitwedstrijd tegen Weesp. Weesp dat zelf trouwens verrassend won van Zuidoost United. De wedstrijd begint zaterdag in Weesp om 14.30 uur, en men hoopt op groot support vanuit NVC in deze derby !!!

Tevredenheid bij Frank Spermon:
    'Verdiend' 'leuk' en 'bevochten'; het zijn drie woorden die NVC trainer Spermon graag hoort na afloop van een wedstrijd van zijn elftal. Zaterdag kon hij, na het met 4-0 gewonnen duel met BZC, tevreden zijn. \"Wij zullen niet snel in de situatie komen, dat we een wedstrijd op zestig of zeventig procent wel even kunnen winnen. Dus ben blij met het signaal van de groep, daar ben ik trots op.\"
    In de tweede helft beloonden de Naarders voor het goede veldspel en werd er uiteindelijk drie keer gescoord. \"Ik heb vandaag het voetbal gezien dat we met z'n allen voor ogen hebben.\"

Spermon was vooral tevreden met de bereidheid van zijn spelers om diep te gaan. \"Want dit is één van onze grootste verbeterpunten. Daar zijn we mee aan de slag gegaan en als ik dan zie hoe de jongens dat oppakken dan is dat goed om te zien. Maar dan zie je dat er ook zoiets in de ploeg komt van 'potverdorie, we zijn beter dan vorige wedstrijden'. Dat is toch een stukje eergevoel bij de spelers, maar bij de stafook. Wat dat betreft zie je dat het in de groep wel goed zit.\"