• Hoofdtrainer Spermon nu al ‘super tevreden’ met selectie '21/'22

NVC bouwt hard aan de selectie voor komend seizoen. De vierdeklasser heeft een aantal belangrijke spelers binnen, maar zet ook in op de jeugdafdeling.

Helaas zijn door de coronacrisis slechts vier competitiewedstrijden gespeeld en gaat het huidige seizoen als een nachtkaars uit. De staf heeft daarom het vizier inmiddels al grotendeels op het nieuwe seizoen gericht. NVC versterkte zich de afgelopen weken al met enkele spelers. Een vijftal talentvolle O19 spelers komen over naar de selectie. Met Damian Wientjes, Joerie Ramge, Stijn de Leeuw, Nout Stefels en Quinn Wiedeman krijgt de staf weer een hoop leuke jonge en ambitieuze gasten binnen de groep. Ook met routiniers Alex Pool en oud SDO-er Chester Harris heeft NVC de gewenste aanwinsten binnen. Vooral de ervaring van spelers die op een hoog niveau hebben gespeeld zullen meerwaarde gaan worden in deze jonge selectie. Verder zijn Pool en Harris heerlijke voetballers om naar te kijken. Naast deze twee spelers keert Thijs Schuurman terug op het oude nest na een uitstapje bij SDO.

• “En dan is het afwachten of er zich nog buitenkansjes voordoen de komende maanden”

Frank Spermon

•  “Er komen zeker nog een paar spelers bij komende week. En dan is het afwachten of er zich nog buitenkansjes voordoen de komende maanden. Spelers die op een hoger niveau acteren en die bij hun club niet aan de bak komen zijn van harte welkom.”

Tegenover de versterkingen staat het vertrek van Daan Schuurman, Dennis v.d. Bosch, Colin de Jonge, Rutger en Hidde de Bondt, Sjoerd Peters, Michiel Foppen, Martijn Degenkamp en Wiebe Heutink. Terwijl twee spelers nog twijfelen waar hun toekomst ligt. NVC dankt deze spelers voor hun inzet in de afgelopen jaren.

• Ook de start van de zaterdagafdeling twee seizoenen geleden heeft zijn vruchten afgeworpen met de scheidingslijn tussen jeugd en selecties. Door vele clinics en evenementen is de club weer een echte familieclub geworden. Nu is het taak om prestaties te gaan krijgen bij het vlaggenschip.

De trainer is zeer tevreden over zijn nieuwe selectie: "Super tevreden zelfs. Tijdens enkele oefenduels en trainingen heb ik iedereen bezig gezien met elkaar en dat zag er veelbelovend uit. En fysiek hebben we nu ook een sterke ploeg. Met deze groep gaan we zeker verzorgder voetbal spelen. Wat moet leiden tot het gewenste resultaat."

• “In de O16 lopen nu veel talenten rond, dus ik hoop in de toekomst ook op veel aanwas vanuit die lichting, maar de regio trekt je leeg en dat is frustrerend voor een club als NVC”

Frank Spermon

• We hebben tevens de hoop om een tweede team te kunnen creëren binnen NVC die aan de selectie is gekoppeld. Eigenlijk moet dit gerealiseerd worden voor komend seizoen. Dit seizoen zat de O19 achter het 1e team, een team met veel talent. In de O16 lopen nu veel opkomende talenten rond, dus ik hoop in de toekomst ook op veel aanwas vanuit die lichting te krijgen, maar de regio trekt dit soort teams leeg en dat is frustrerend voor een club als NVC. Maar dan wel op de borst slaan dat hun jeugdopleiding zo goed is. Zelf opleiden blijft dan ook wel lastig.”

De selectie onder leiding van Frank Spermon, Marcel Mijwaart en Jan v.d. Dungen heeft dus de gewenste vorm gekregen. Spermon tot slot: "NVC wil graag komend seizoen bovenin mee gaan draaien. In combinatie met enthousiaste spelers die graag stappen willen maken in de ontwikkeling, en het spelplezier behouden bij deze mooie club. Ik zeg dat we bovenin mee willen doen. Dat kan naïef of dom zijn, maar ik roep het niet zo maar. We hebben een hele goede selectie. Natuurlijk zijn er nog vijf, zes ploegen die dat willen. Ik ben blij met een voorbereiding van zeven weken. Nee, dat duurt niet te lang. We kunnen werken aan speelstijl en de groep kan wennen aan elkaar, en vooral aan de drive die we ingaan. Het mag nu al 31 juli zijn.”