• Hoogland O13-1 – NVC O13-1 5-4 (4-4)

  Na de wat wisselende optredens en resultaten in de bekerpoule, mocht NVC O13-1 de competitie starten tegen Hoogland. We wisten niet zoveel van deze tegenstander, maar ook zij hadden wisselend succes geboekt in de beker. Als E3 en E1 waren de leeftijdsgenoten van Hoogland wel tegenstander geweest in competitie en toernooi en toen verloor NVC niet. Dat NVC wisselvallig is, bleek ook uit een doordeweekse oefenwedstrijd tegen Roda 23 O13-1. Na een snelle 2-0 voorsprong, werd (hoewel beter) met 3-3 gerust, om in de tweede helft in te storten en uiteindelijk met 4-7 van het veld te lopen. Werd er in de bekercompetitie maar moeilijk gescoord, bleken er in deze wedstrijd genoeg kansen te worden gecreëerd en werd er ook 4 keer gescoord, was het weer achterin geitenkaas.

  Na aankomst in Amersfoort bleek Gijs te geblesseerd om te spelen. Roel en Hidde waren er niet bij, zodat Jesse maar 1 wisselspeler tot zijn beschikking had. Dat was Senna die net op tijd weer van zijn griepje was hersteld.

  Het begin was overdonderend. Niemand van Hoogland had de bal nog aangeraakt of Steven had na een mooie diepe bal van Yorick de 0-1 er al ingetikt! Na 22 seconden konden de armen al in de lucht. In het stralende zonnetje leek een mooie ochtend in de maak, maar binnen 2 minuten was het alweer 1-1. Christian trok ineens zijn armen terug (dacht blijkbaar dat de bal naast zou gaan) en dat betekende 1-1. Uit een corner van Chris was het na 6 minuten Steven die van dichtbij de 1-2 binnenschoot. Sinds de zomervakantie niet meer gescoord, maar de spits was nu eindelijk los en bezorgde NVC opnieuw de voorsprong! Hoewel de rechtsvoor van Hoogland niet kon worden afgestopt en er telkens langs glipte, was het NVC dat na 11 minuten zelfs op 1-3 kwam. Een prachtige steekbal van Chris op Timo en die schoot prima binnen. NVC op rozen!

  Heel lang kon NVC niet genieten van die veilige marge, want de rechtsvoor leidde al snel de 2-3 in. Teun eraf en Senna op die gevaarlijke man, maar ook hij had het moeilijk tegen de rechtsvoor. Boet leek op weg naar de 2-4 maar werd onderuit geschoffeld. Het leek ruim in de zestien (hetgeen na afloop ook werd bevestigd door de NVC-ers :..\"wel een meter er binnen!\"..), maar de scheidsrechter van dienst legde de bal op de rand 16. Chris krulde de bal mooi om de muur, maar de keeper bokste de bal uit het doel. Dat de marge niet werd vergroot was jammer, want meteen erna volgde in de 19e minuut de 3-3. Dat was wel een prachtige poeier in de kruising, maar de Hooglander kreeg ook alle tijd en ruimte om uit de halen. Daar werd niet fel genoeg verdedigd.

  Wat een wedstrijd! Het spel golfde op en neer. NVC voetbalde beter, maar Hoogland had de klasse en snelheid van de rechtsvoor. Tijd om tot rust te komen kreeg het publiek niet, want in de 21e minuut draaide Boet op snelheid naar binnen en met een prachtige curve verschalkte hij de keeper en zo stond NVC weer voor, 3-4 na 21 minuten. Een gemiddelde van 1 doelpunt per 3 minuten. Niet goed voor het hart. Het gemiddelde werd echter nog wat opgeschroefd, want in de 23e minuut lag de 4-4 weer in het net. Christian had in die eerste helft niet zijn dag en ook dit schot van ver was houdbaar. Ongelofelijk wat gaf NVC de doelpunten makkelijk weg en dat lag echt niet alleen aan Christian. De gehele verdediging was erg onrustig. Een minuut later had al 5-4 kunnen zijn, maar het puntertje van de rechtsvoor belandde nu gelukkig op de paal. Het bleef 4-4 en dat werd ook de ruststand.

  In de tweede helft kreeg Hoogland meer spelaandeel en werden ze ook gevaarlijker vanaf de linkerkant, waar in de eerste helft vrijwel al het gevaar van rechts kwam. Ook het middenveld van NVC O13-1, dat in de eerste helft de slag won, kwam meer en meer onder druk te staan. Grote kansen over en weer bleven uit tot een poeier van wie anders dan de rechtsvoor van Hoogland op de lat in de 40e minuut.

  NVC kwam juist weer beter in de wedstrijd, tot die vermaledijde 46e minuut. De scheidsrechter floot al weinig voor NVC en (te)veel voor zijn thuisploeg, maar ging in die minuut volstrekt in de fout. Eerst ging de bal uit en stak de grensrechter zijn vlag omhoog; de scheidrechter liet doorspelen. De bal werd voorgebracht, maar de spits stond buitenspel. De grensrechter vlagde, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Vervolgens werd de spits omver gelopen en floot de scheidrechter (nu wel) voor een penalty. Bizar. Ongeloof langs de lijn, wat is die man aan het doen? Ook ongeloof binnen de lijnen en boosheid. Zinne-Dine kreeg een tijdstraf van 5 minuten. De volgende fout van de scheidsrechter want tijdstraffen zijn er niet in de A categorie. Alleen geel en rood. NVC was Zinne-Dine ten onrechte kwijt voor 5 minuten (tenzij de scheidsrechter natuurlijk direct rood had gegeven voor de aanmerkingen van onze Amrabat en dan was ie helemaal niet meer teruggekeerd). Ook mocht de assistent van Jesse in alle opwinding naar de tribune. Wat een commotie! En dan moest de penalty nog worden genomen.

  Christian stopte echter de penalty en de rebound werd huizenhoog over geschoten! Toch iets van gerechtigheid. Sophie werd naar achter gedirigeerd en NVC ging wat compacter spelen. Hoogland kreeg nauwelijks kansen. NVC was zeker zo dreigend met de snelle voorwaartsen. In de 52e minuut vroeg Jesse of Zine-Dinne er weer in mocht, maar de fluitist gaf aan dat hij de straf had aangepast naar 10 minuten. Zine moest nog even geduld hebben langs de lijn. Het werd bijna Kafkaiaans.

  In de 57e minuut kreeg NVC op 30 meter een vrije trap te nemen. In plaats van die bal in de zestien te pompen, werd de bal kort genomen met direct balverlies tot gevolg. Aangezien alles en iedereen voor de bal stond, kon Hoogland razendsnel counteren en de 5-4 aan laten tekenen.

  De deceptie was groot bij NVC, dat zag dat Zine-Dinne er nu wel weer in mocht. Er volgde nog een gigantische kans voor NVC O13-1 in de slotminuut. Een vrije trap van Finn draaide naar het doel, keeper bleef staan en 3 man konden de bal intikken. Geen van drieën deed dat echter en zo bleef het 5-4. Een zure nederlaag met wellicht een opvallende rol van de scheidsrechter. Toch moet NVC vooral naar zichzelf kijken. Deze wedstrijd had ondanks de rol van de scheidsrechter gewoon gewonnen moeten worden. Het was een spektakel, waar NVC met name echter verdedigend kwetsbaar was. 4 doelpunten moeten natuurlijk altijd 3 punten opleveren. De manier waarop de doelpunten werden weggeven, was te gemakkelijk. Zo ook bij die laatste goal. Onnodig.

  De jongens spoelden de ergernis weg met een gezamenlijke lunch in Almere, gevolgd door een bezoek aan Jong Almere City-Jong Groningen (2-0). Een zeer geslaagd teamuitje geregeld door teammanager Rein en assistent-trainer Antonio. De juiste remedie na zo’n ochtend!