• IJsselmeervogels O13-1 - NVC O13-1 0-1 (0-1)

Na de winst vorige week tegen Saestum, was de blik weer naar boven gericht. Winst vandaag zou – afhankelijk van andere uitslagen – een (tijdelijke) podiumplek kunnen betekenen voor NVC O13-1, maar verlies ook weer de 9e plek. Het ritme van NVC O13-1 was tot nu toe om een winst af te wisselen met een verlies. Dat patroon moest worden doorbroken. Winst nu dus vandaag. IJsselmeervogels stond echter derde. NVC JO13-1 mocht aantreden tegen IJsselmeervogels O13-1 om 12.15 uur. Nadat de voorwedstrijd IJsselmeervogels O15-1 vs DTS Ede O15-1 was afgelopen, mochten de boys van trainer Jesse in het stadion aan de warming up beginnen. Jongens blij, maar ook de ouders blij, want zij zagen de overdekte hoofdtribune wel zitten. De regen kwam namelijk met bakken uit de hemel. Bij de toss, die captain Tinos glansrijk won, begon echter zelfs de zon te schijnen. Tinos koos ervoor om de eerste helft met het straffe windje in de rug te spelen.

NVC JO13-1 was compleet. Ook Yorick was weer hersteld van een blessure die hem doordeweeks aan de kant had gehouden. Roel en Hidde waren de backs en het centrum voor keeper Christian, bestond uit Tinos en Gijs. Het gebruikelijke middenveld, maar nu werd Finn geflankeerd door Sophie en Chris en met de punt naar voren in plaats van naar achteren. Voorin startten Boet, Steven en Teun.

NVC startte scherp. Gemotiveerd door de entourage; door het stadion en het grote veld qua afmeting. Het team krijgt daarnaast steeds beter door hoe er goed en hoog druk kan worden gezet en vooral wanneer. Leuk dat die oefeningen in de praktijk er steeds beter uitkomen. Het was echter een verre bal van keeper Christian, gedragen door de wind en door geketst door het natte kunstgras, die Boet deed doorbreken. In plaats van gebruik te maken van zijn snelheid en door te lopen, liet Boet de bal een keer stuiteren en schoot hij de bal van circa 20 meter met een heerlijke knal ineens achter de keeper. Schitterende goal! Na 4 minuten was het al 0-1! Wat een heerlijk begin. En wat klinkt dat gejuich in een stadion dan opeens hard.

Een onbedoeld glijpartijtje van Roel, bracht de linksvoor van de IJsselmeervogels een paar minuten later schuin voor Christian, maar die werkte de bal prachtig naast. NVC hield daarna onverminderd de druk op de Vogels, hoewel zij in de eerste helft nog een kopkansje kregen, welke kopbal naast hobbelde. NVC was veel dreigender en scoorde ook via Steven, maar dat feest ging niet door vanwege een vermeende overtreding van Boet. Het moet overigens worden gezegd dat de scheidsrechter uitstekend floot. De grootste kansen kreeg NVC uit corners van Chris en Finn, maar op miraculeuze wijze wisten – onder meer Gijs en Steven - de fraai aangesneden corners niet te verzilveren. Het middenveld van NVC marcheerde prima en mede daardoor was NVC de bovenliggende partij. Vooral Finn speelde een puike wedstrijd, wat hem – zo bleek na afloop - een uitnodiging opleverde van een scout van Vitesse. Leuk! Maar ook achterin had NVC O13-1 de zaken goed voor elkaar. Rust 0-1 en eigenlijk geen vuiltje aan de lucht, maar net als het weer kan zo’n wedstrijdbeeld ineens omslaan. In deze hoofdklasse ligt het – zoals bekend - allemaal zeer dicht tegen elkaar aan. We waren er dus zeker niet gerust op.

De tweede helft kwam NVC wat minder door, maar werd IJsselmeervogels eigenlijk in het geheel niet gevaarlijk. Vooral Zine-Dinne was sterk aan de rechterflank. Het werd meer een strijd op het middenveld, toch voetbalde NVC zich soms heel fraai uit de drukte om vervolgens via de andere kant te openen. De sterkste linie van IJsselmeervogels was echter de defensie, want onze aanvallers kwamen er telkens maar niet langs. Boet wel na circa 45 minuten een keer naar binnenkomend, maar zijn schot vanaf de 16 was geen bedreiging voor de keeper. Diezelfde Boet werd later onreglementair gestuit hetgeen nog een gele kaart opleverde voor de Vogels, maar geen kans voor NVC.

Toen IJsselmeervogels de laatste 10 minuten opportunistischer ging spelen en een speler doorschoof, kwamen er nog 2 dotten van kansen voor NVC. Eerst stelde spits Teun met een fraaie steekpass rechtsvoor Senna in staat om alleen voor de keeper de trekker over te halen. Zijn schot ging echter over. Niet veel later stak Teun de bal naar linksvoor Timo, die de bal zelfs naar zijn rechtervoet kon halen. Zijn schot was echter ook een gemakkelijke prooi voor de keeper.

Zo bleef het een minimale en dus wankele voorsprong en IJsselmeervogels perste er ook nog een slotoffensief uit. Ongemerkt ga je in zo’n slotfase met die lange ballen naar voren van de tegenstander toch achteruit lopen, zo ook NVC O13-1. Het leverde corners op, maar Christian weerstond samen met de andere NVC-ers deze laatste stuiptrekkingen. Eindelijk een clean sheet voor Christian, ondanks de bijna 4 minuten blessuretijd die erbij kwamen. Het enige smetje op het blazoen van de prima scheidrechter, want er was niet eens reden om überhaupt tijd bij te trekken. Hoe dan ook, de drie punten gingen naar Naarden. NVC O13-1 bevindt zich na dit weekend ineens op de derde plek! Sponsor Stijl advocaten trakteerde de jongens dan ook op een wederom gewaardeerde gefrituurde lunch.

De koploper PVCV speelde gelijk en zo is het gat met de leider slechts drie verliespunten. Het gat met nummer 10 is echter ook maar 5 punten. Wat een spectaculaire poule is dit toch! Aanstaande zaterdag een heuse topper: NVC nummer 3 tegen de nummer 2 JSV Nieuwegein. De winnaar mag de achtervolging op PVCV voortzetten. JSV Nieuwegein won dit weekend weliswaar van Saestum, maar moest wel 2 rode kaarten bijschrijven. Wellicht kan NVC profiteren van een door schorsingen mogelijk verzwakt JSV Nieuwegein. We gaan het zien. Zaterdag al wel al om 8.30 uur de kick off in Nieuwegein. Om 7.00 uur bij de Abri? Benieuwd hoeveel moeders de jongens zullen vergezellen….Uw verslaggever is er natuurlijk weer bij.