• Inspiratieloos NVC wint gemakkelijk en is door in de beker


  Na de enerverende pot tegen Buitenboys stond er tegen Focus 07 eigenlijk een lastige wedstrijd op het programma. Niet zozeer op papier maar wel in het hoofd. Een ruime overwinning werd verwacht en dan is het moeilijk om de juiste beleving te krijgen. Een snel doelpunt kan dan helpen om gemotiveerd op zoek te gaan naar een monsterscore. Valt die snelle goal niet, dan wordt het juist weer wedstrijd tegen jezelf. Helaas stond het vizier in die eerste helft niet heel scherp.

  De selectie van Junior bestond vandaag uit 14 man. Geen Luciano. Boet was daarnaast nog niet helemaal fit na de charge van vorige week. Hij zou de laatste 15 minuten van de wedstrijd echter gelukkig nog zijn opwachting kunnen maken.

  De achterste linie was naast keeper Christian, wederom Owen, Camiel, Roel en Teun. Middenveld was vandaag Chris, Tinos en Ties. Voorin moesten Gijs, Yanick en Steven de verdedigers van Focus 07 het leven zuur maken.

  Vrij snel na de aftrap was al zichtbaar dat NVC de hoofdklasser Focus anders benaderde dan de tegenstander van vorige week. Duels werden zo op het oog wat half aangegaan en de scherpte leek wat te ontbreken. Natuurlijk werd er zo nu en dan alleraardigst gevoetbald. Er werden gek genoeg eigenlijk best veel kansen gecreeerd, zonder een hoog niveau te halen. Wellicht mede door dat gebrek aan scherpte werd evenwel wel erg slordig omgegaan met die kansen. Na een bal op de lat van Yanick en een grote kans voor Gijs, was het Tinos, die in de 16e minuut vanaf de rand 16 de keeper van Focus verschalkte, 0-1! Snel daarna weer prima kansen, die echter niet aan Yanick en Gijs waren besteed. Een corner van Tinos werd in de 21e minuut evenwel hard binnengekopt door Gijs, 0-2! Het was een goede fase van NVC en de voorhoedespelers kregen tot aan het rustsignaal nog genoeg 100% kansen, maar de precisie ontbrak telkens. Achterin werd er niets weggegeven en ook op het middenveld was NVC heer en meester.

  Na rust kwam Shivairo voor Yanick, die al snel van positie wisselde met Gijs. NVC kwam niet heel goed uit de kleedkamer, maar bleef toch de nodige kansen krijgen. Nadat Steven en Gijs alleen voor de keeper (wederom) niet wisten te scoren, deed Gijs dat in 1 minuut (48e minuut) wel 2 keer, en ook twee keer op tamelijk identieke wijze. Twee stuurde Tinos hem weg net over de middellijn en twee keer alleen op de keeper faalde Gijs niet: 0-3 en 0-4.

  Na een benutte penalty door Tinos in de 58e minuut en een echte spitsengoal (met chocoladebeen!) van Steven in de 63e minuut kwam de 0-6 op het scorebord. NVC kon de score niet nog verder uitbouwen, maar had ook verder niets te duchten van Focus. 0-6 eindstand. Christian kon dus een clean sheet noteren.

  Ruime winst tegen een hoofdklasser en nu er in groep 1 van deze bekerpoule twee teams per poule doorgaan, bekert NVC JO15-1 ook door. Missie dus eslaagd, zonder goed te spelen.

  Komende week woensdag oefenen tegen 2e divisionist FC Amsterdam en as zaterdag tegen 3e divisionist Zeeburgia JO15-2. Kijken waar we staan.