• Nieuwe ingang

• Jeugdtrainers en leiders begonnen met opleiding via partner FC Utrecht

Afgelopen vrijdagavond zijn de jeugdtrainers van JO8 t/m JO11 en de leiders van JO8-1, JO8-3, JO9-1, JO9-2, JO10-1 en JO13-2 begonnen met de interne opleiding Pass Play via onze partner FC Utrecht.

De avond stond in het teken van de persoonlijke drijfveren van de trainers/leiders, het beschrijven van de cultuur van NVC als club en de aanzet tot het omschrijven en maken van een teamcultuur voor alle individuele onderbouwteams.

Doel is om te komen tot afspraken met de teams en de ouders. Hierdoor wordt voetballen bij NVC voor iedereen, trainers, leiders/coaches, ouders en spelers tot een voetbalfeestje voor elke leeftijd en op elk niveau.

De volgende training zullen de trainers en een aantal leiders met de teams afspraken gaan maken over gedrag tijdens de training en gedrag voor, tijdens en na de wedstrijden. Vragen die voorbij zullen komen zijn:

• Wat vinden de spelers binnen het team belangrijk? (Bijvoorbeeld plezier, beter worden, spelletjes, naar elkaar luisteren, etc.)
    • Wat vinden de trainers/coaches belangrijk? (Bijvoorbeeld samenwerken, plezier en elkaar helpen op het veld)

Jeugdtrainers en leiders begonnen met opleiding via partner FC Utrecht 1

RVV

Ongeacht de individuele teamafspraken gaan we in de onderbouw vanaf vandaag werken volgens de principes van RVV

Respect: Houd je aan de afspraken

Vertrouwen: Wees eerlijk naar elkaar en jezelf

Veiligheid: Iedereen hoort zich fijn te voelen bij NVC. Spelers doen elkaar geen pijn en schelden elkaar niet uit.

Deze principes gelden voor iedereen, trainers, spelers, leiders/coaches en ouders. Spreek elkaar aan op RVV vanuit Respect, Vertrouwen en Veiligheid.

Positief Sportklimaat

Graag nemen we je mee in de hoofdgedachte van een positief sportklimaat uit het werkboek van de Pass Play opleiding:

"Kinderen die sporten in een positief klimaat zijn beter in staat zich te ontwikkelen als sporter en als mens. Onder een positief sportklimaat verstaan we o.a. elkaar respecteren, op een prettige manier met elkaar omgaan, het houden aan de spelregels en de afspraken en tot slot verbonden zijn met je teamgenoten. De trainer/coach heeft een belangrijke rol in het creëren van dit positieve sportklimaat. Jij kan het verschil maken. Als trainer/coach probeer je structuur te bieden en duidelijke afspraken met maken met de spelers. Daarnaast is het belangrijk dat je de kinderen gemeende en gerichte complimenten geeft voor het tonen van inzet." (Bron: Pass Play Werkboek FC Utrecht)

Wij zijn er van overtuigd dat deze opleiding en het invoeren van RVV in de cultuur van NVC zal bijdragen aan een nog betere cultuur waar iedereen zich thuis voelt, gehoord weet en gezien voelt.

Alexander Hilberts, TJC Onderbouw