• Nieuwe ingang

 • Jonathan en NVC spelen topduel en laten het publiek genieten

  NVC JO15-1 en uitwedstrijden zijn dit seizoen nog geen gelukkig huwelijk, maar toch heerste er een positieve stemming. NVC JO15-1 was 2020 erg goed begonnen en dus ook tegen het sterke Jonathan werden de winstkansen vooraf best hoog ingeschat. Bij winst kwam bovendien plek 3 ook weer in beeld. Bij verlies zou aan de andere kant de grauwe middenmoot welhaast niet meer kunnen worden ontlopen. Belangrijke pot dus.

  Op veld 1 net achter Slot Zeist. Prachtige omgeving. Zine-Dinne zou mee doen met O15-2, maar mocht later zelfs meedoen met O17-1. Yanick was ziek. 13 man dus. Teun en Ties startten op de bank.

  NVC begon wat afwachtend en na 6 minuten moest Christian na een mooie diepe bal van Jonathan al snel een 1 op 1 situatie redden en dat deed hij schitterend. NVC werd wakker en ging voetballen. Ook Jonathan bleef voetballen. In een hoog tempo rolden de aanvallen op beide doelen af. Hoog tempo, mooie combinaties en listige steekpassje; de wedstrijd voorzag de toeschouwer in alles. Je kon zowel als speler als als toeschouwer geen moment de aandacht laten verslappen. Wat een heerlijke pot! Toch kreeg NVC naarmate de eerste helft vorderde steeds meer de overhand. Via het middenveld werd er zeer verzorgd en ook telkens de voetballende oplossing gezocht. Boet bezorgde Steven een niet te missen kans, maar ons goudhaantje dacht daar anders over en schoot wat wild naast. Vlak voor rust een heerlijke aanval via Owen en Luciano en weer Owen, bracht de bal op 1 meter van de doellijn, maar Steven raakte de bal niet goed. Wat een kans!

  De prima leidende scheidsrechter floot na 35 minuten voor het rustsignaal. Een heerlijke eerste helft. Goed voetbal en ook geen enkele wanklank; zeer sportief van beide kanten. NVC had zichzelf echter niet beloond en Jonathan was met de ruststand van 0-0 toch wel het meest opgelucht.

  De tweede helft begon Jonathan weer wat scherper, maar al snel nam NVC het initiatief weer over. Luciano werd steeds dreigender. Hij bezorgde Shivairo een opgelegde kans, maar die was helaas niet aan hem besteed. Christian op zijn beurt liet een hoge schoot los, maar de deklat redde hem. Oef dat was bijna uit het niets 1-0.

  Het was en bleef spannend. NVC was dreigender, maar ook Jonathan liet zien dat het zeer sterke spelers heeft en de achterhoede had zijn handen vol aan snelle en technische spelers uit Zeist. Christian moest zich breed maken om de 1-0 te verijdelen en dat deed ie wederom goed. Het middenveld van NVC maakte enorm veel meters en was vandaag sterkt in de duels. Steven en Luciano werden door hen ook vaak goed weggestoken, terwijl Luciano bijna Chris voor de keeper zette, maar zijn bal was net te hard voor Chris.

  In de 55e minuut was het echter toch ineens 1-0. Een ingebrachte bal werd ongelukkig geraakt en kwam daardoor voor de voeten van een groenhemd. Zijn geplaatste bal was Christian te machtig, 1-0. Langs de lijn keek het NVC legioen elkaar aan: zo goed spelen, dan kon je toch niet verliezen? Wat is dat toch in uitwedstrijden? Zo goed spelen en dan toch gewoon achterstaan?

  De ruggen bij NVC JO15-1 werden evenwel gerecht. Eerst was Jonathan echter nog wel dicht bij de 2-0, maar ze speelden het gelukkig niet goed uit, zodat Owen en Chris het nog konden repareren. Boet ging in de spits spelen en Steven kreeg een andere tegenstander. Het legde NVC geen windeieren, want NVC werd dreigender en dreigender. Het was Boet in de 62e minuut met een prachtige pass op Luciano, die op hele fraaie wijze de laatste man en keeper van Jonathan zijn hielen liet zien en de 1-1 liet aantekenen! Wat een fantastische goal, zowel de pass van Boet als de afronding door Luciano.

  NVC wilde meer en ging ook door op zoek naar 3 punten. Steven was nu los, maar de gemiste kansen maakte hem wellicht wat onzelfzuchtig. Toch bracht een van zijn voorzetten, Boet nog heel dicht bij de 1-2. De keeper redde echter fraai. Christian liet vervolgens de aanhang uit Naarden ook nog even opveren door wederom een bal los te laten en op de lat boven hem te laten stuiteren.

  De spanning was om te snijden, maar in de 71e minuut kreeg NVC nog de kans op de drie punten. Steven liet zijn man zijn hielen zien en bezorgde de bal bij Boet, die de bal verlengde tot bij Luciano. Alleen voor de keeper schoot Luciano te gehaast op de voeten van de keeper, waar hij (achteraf..) alle tijd had om de bal nog aan te nemen. Wat nog een dot van een kans!

  Niet veel later floot de goede scheidsrechter af en overheerste - door die net gemiste reuzenkans - de teleurstelling bij de NVC-ers. In de auto terug naar het Gooi kwam het besef dat er echt heel goed was gespeeld (door beide teams overigens). Op het veld door het gelijke spel misschien geen winnaar, maar langs de lijn was het publiek de grote winnaar. Zo hoort voetbal te worden gespeeld. Hoog tempo, technisch fraai, leuke combinaties en een geweldige inzet.

  De nrs 1 t/m 7 van deze 3e Divisie speelden vandaag allemaal gelijk. Het is een leuke competitie, die op 7 maart weer verder gaat voor NVC JO15-1 thuis tegen DVS Ermelo. Na de voorjaarsvakantie echter eerst nog een VTT toernooi in Heiloo.