• JSV Nieuwegein O13-1 - NVC O13-1 1-0 (0-0)

Vandaag een heuse topper. Nummer 2 op de ranglijst ontving NVC O13-1 dat derde staat. De wedstrijd die zou bepalen of je aanhaakt bij de koploper of weer terugvalt in de middenmoot (die inmiddels loopt tot plek 10). De aftrap om 8.30 uur in Nieuwegein betekende om 7.00 uur verzamelen. Gelukkig kon de teammanager met een verwijzing naar de wegwerkzaamheden op de afgesloten A27, de tegenstander overtuigen om het aanvangstijdstip met een uur te verlaten. Aftrap dus om 9.30 uur.

NVC was compleet. Tijdens de warming up gaf Yorick echter aan teveel last te hebben. Jesse startte met Christian op het doel. Roel en Hidde de backs, het centrum was voor Gijs en Zine-Dinne. Laatstgenoemde moest doordekken op de 4e middenvelder van JSV. Tinos, Finn en Chris waren de middenvelders. Voorin stonden Boet, Teun en Senna.

NVC begon brutaal en het spel werd gespeeld op de helft van JSV, dat vooral gevaarlijk was in de omschakeling. Behendige spitsen in een 4-4-2 systeem. Het leverde JSV in de beginfase een corner op en Hidde een bloedneus. Tinos nam zijn plek in en Sophie kwam erbij op het middenveld. Eigenlijk werd er in die eerste helft alleen door NVC gevoetbald. Een schot van Senna, die dreigend was aan de linkerkant, ging net naast. Twee vrije trappen van Chris op de rand 16 miste de power om de keeper te verontrusten. De ingevallen Steven schoot later van een meter of 15 wel harder, maar ook niet precies genoeg. De keeper lag weer dwars. Daarnaast was Boet dreigend, maar zijn voortzettingen kwamen telkens niet bij teamgenoten uit. NVC had een overwicht, kreeg kansen en kansjes en liet vooral zien dat het in deze hoofdklasse - ook tegen de nummer 2 - voetballend bijna alle teams de baas is.

De rust werd bereikt met de brilstand. Het was spannend, een intens gevecht en de supportersschare was content over het spel, de intentie en spelopvatting van NVC O13-1.

De tweede helft, met Tinos op de plek van Zine-Dinne en Hidde weer terug als linksachter, werd NVC steeds dominanter. Er kwamen grote kansen. Met name het middenveld won nu alle duels en alle tweede ballen waren voor NVC. Steven en Boet waren plaaggeesten voor de defensie van JSV. Na 6 minuten in de tweede helft kreeg Timo een niet de missen kans, maar de bal werd toch nog van de doellijn gehaald. In de 40e minuut een slalom van Boet die in de 16 werd gestuit, penalty! Tinos achter de bal. Hij schoot hem hard en straks.....naast de (verkeerde kant van de) paal. Geen verdiende 0-1. NVC toonde weer mentaliteit en ging door. Steven met een actie en lob, alweer net langs de verkeerde kant van de paal. JSV kwam niet onder druk vandaan en Chris, Finn en Sophie brachten de voorwaartsen telkens in stelling. Er waren veel kansen dan wel kansen op kansen voor NVC. De uitbraken van JSV werden op hun helft nog onschadelijk gemaakt. Het was spannend, maar er werd vooral ontzettend goed gevoetbald. Een fraai aangesneden vrije trap van Chris, gaf Boet een kans op drie meter, maar zijn volley ging over. Heer en meester tegen nummer 2.

Het voetbalspel is echter wel gebaseerd op doelpunten. Maak je die niet, dan win je geen wedstrijden. Het voetbalspel kent ook wetten. Als je de kansen niet benut, valt ie aan de andere kant. In de 45e minuut viel de bal dan ook - uit het niets - achter Christian in het net. Gelukkig buitenspel op advies van grensrechter Jan en geen 1-0. De scheidsrechter floot een heel goede en onpartijdige wedstrijd.

NVC raakte hierna wel het overwicht wat kwijt, althans JSV mocht meer meedoen. Na een scrimmage en een gemiste kans wist JSV uit een corner dan toch in de 54e minuut te scoren: 1-0.

Wat een teleurstelling. Met de moed der wanhoop probeerde NVC er nog een punt uit te slepen (waarmee NVC ook te weinig zou krijgen), maar zelfs dat mocht niet meer baten. Het bleef 1-0. Al de derde onverdiende nederlaag in deze competitie.

NVC O13-1 speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Er zit de laatste weken enorme progressie in het team. Gijs is een stevig slot op de deur achterin. De rest van de defensie krijgt er meer vertrouwen door en ook zij spelen veel beter dan de eerste wedstrijden. Tegendoelpunten zijn schaars geworden. Het middenveld heeft zijn draai gevonden en laat het team veel beter voetballen. Als Boet en Steven elkaar voorin nog wat beter zouden vinden in het veld, dan is dat duo ongenaakbaar. Geen tegenstander die ze dan kan afstoppen.

Het resultaat vandaag was uiteindelijk teleurstellend, maar dit NVC O13-1 heeft wel de toekomst. Alle vertrouwen in een goed vervolg van de competitie. Volgende week thuis tegen een oude bekende: Houten. Mis het niet!