• Keulen en Aken ook niet in 1 dag gebouwd, Eemboys te sterk door de lucht: 4-1
    Frank Spermon baalt fors van de manier waarop NVC zaterdag onderuit ging in de sportieve wedstrijd tegen Eemboys (4-1). De coach zag zijn ploeg bij vlagen prima combineren in de eerste helft. Keulen en Aken zijn ook niet in een dag gebouwd, de ploeg gaat zich steeds meer vormen maar stapje voor stapje.

NVC miste enkele krachten, waaronder Pieter Verweij die kampte met hamstringklachten. De honneurs werd waargenomen door O-17 doelman Mels Pluis, die in de ochtend knap had gewonnen met 4-1 tegen Amstelland O-17.

Er was gekozen voor een andere manier van spelen, en dit bleek een prima set.
    Met een bewegelijke middenveld kon NVC steeds de vrije man zoeken. Het leverde veel balbezit op, en niet heel veel mogelijkheden. Het was leuk te zien de drive die deze jonge ploeg in de wedstrijd stopte op een fantastische grasveld in Baarn.
    In de 25e min was het wel raak. Een snel omschakeling met Rafik Bouaya eindigde bij Rida Azzuzi, die bekeken de 0-1 binnenschoot. Tot de goal had het nieuw gevormde verdedigende duo Dennis v.d. Bosch en Tobias Akone, slechts een kleine mogelijkheid tegen gehad. Maar Pluis redde als een volwaardige senioren doelman. Voor het dramakwartier, wat later bleek, begon…….schoot Boris Havik de bal na een prima actie voorbij de verkeerde paal.

In de 30e min viel de gelijkmaker, even niet goed staan bracht de bal aan de rechterkant, waar direct werd voorgegeven waar de “boomlange” Mathijs Schmidt tussen de kleinere verdedigers mocht raakkoppen 1-1. Eemboys zag de winst in de lange bal, vanaf eigen helft werd de bal diep gespeeld, Akone kon de bakl niet goed verwerken, waardoor de Geijter simpel de 2-1 kon maken. Licht aangeslagen probeerde NVC de rust te halen. Maar weer twee hoge ballen waren besteed aan Schmidt, die de beslissing voor rust betekende. Een wapen van Eemboys die ze zeker bij de bovenste 5 laat eindigen.

Na de thee, wilde NVC geen tegengoals meer incasseren en probeerde weer te voetballen. Er werd door beide teams niet veel meer weggegeven. Nadeel waren de 4 onnodig gegeven gele kaarten verdeeld over beide teams in een sportief duel door de heer Modderman.

\"Ik neem niemand iets kwalijk, want we hebben het gewoon hartstikke goed gedaan. In de eerste helft hadden wij redelijk de controle, en speelde “het jonge spul” een van de betere eerste 30 minuten van het seizoen. \"We hadden voor de rust zelfs de controle soms over de wedstrijd, maar we verloren door vier momenten waarop vier tegentreffers moesten weggeven. Ik kan hier wel een mooi verhaal ophangen, maar we staan wel met lege handen. Dat is jammer, en we blijven bouwen.\"

De selectie en staf heeft na de wedstrijd tegen Eemboys genoten van een gezellige avond. Een diner in de Gulle Graeff in Hilversum, waar de groep nog dichter bij elkaar is komen te staan.
    Na het eten werd er met gezonde fanatisme gebowld. De menige strike, spare en bal in de goot konden een glimlach niet onderdrukken. Het was een geslaagde avond.

NVC 1 is op de goede weg, de club is op de goede weg maar dat lukt niet alleen, maar samen staan we sterk. Wat vlaggenschip dat gaat goed komen……zonder druk en met veel plezier.
    Wat betreft de club, zie je dat er aan alle kanten aan gewerkt wordt. Hulde voor bestuur en alle vrijwilligers binnen NVC (er kunnen er nog meer bij)!!