• Konstantinos (Tinos) Siontis (O16-1) komend seizoen naar BVO FC Volendam

Zijn hele voetballeven lang speelt Konstantinos al bij NVC. Begonnen in september 2010 als 5-jarig kereltje in de bak bij Bordeaux en later Werder Bremen. Een half jaar Champions League spelend bij HSV. Drie keer werd op de laatste speeldag het kampioenschap voor zijn neus (en die van zijn teamgenoten) weggekaapt. Hij ging in januari 2013 echter met andere talentvolle voetballers uit de lichting 2005 vervroegd naar de F-jes om in de F13 te spelen.

Hoewel voetbal van meet af aan zijn lust en zijn leven is, werd hij naar goed Goois gebruik ook nog even op de zondag afdeling van hockey geplaatst. Hoewel Konstantinos ook dat goed af ging, lag zijn passie bij het voetbal. De stick werd al snel opgeborgen. De F3 en F1 waren een logische volgende stap. Extra techniektrainingen bij Balcontrole op zondag een vanzelfsprekendheid. Na de E3 volgde de E1 met negentallen. Trainer Martijn Jagersma posteerde Konstantinos op het middenveld en daar zou hij zich de jaren erna steeds verder en beter ontwikkelen. Prachtige toernooien met wedstrijden tegen Feyenoord, ADO Den Haag en De Graafschap.

Jesse van ’t Land promoveerde Konstantinos vanuit de E1 direct naar de O13-1, waar de rest van zijn team 11x11 ging spelen in de O12-1. Het was al duidelijk dat de gedreven Konstantinos zich snel en goed ontwikkelde. Zijn talent en enorme drive, uitte zich door zijn erg goede techniek, strakke passing, prachtig schot, duelkracht en zeer sterk spelinzicht. Konstantinos is tamelijk compleet. Op zeer regelmatige basis kwamen er bij NVC scouts langs van diverse BVO’s en ook al regelmatig werd de naam van Konstantinos genoteerd. Daar bleef het vaak bij. Een transfer naar de Bussumse buur (die er prat op gaat zoveel jongens richting BVO’s te transfereren) was voor Konstantinos nimmer een optie. Hij was NVC-er en die gaan niet naar BFC. Bovendienspeelden de NVC teams waar hij in speelde, al op een behoorlijk hoog niveau. Na een tweede jaar in de O13-1 (met kansen op de titel), werd het als eerstejaars in de O15-1 in de derde divisie een fysiek zwaar maar zeer leerzaam jaar. Het jaar erna wederom onder Junior Hulst was bedacht dat het team om het kampioenschap in de 3e divisie zou moeten kunnen spelen. Dat pakte anders uit en sowieso was het medio maart einde seizoen vanwege corona.

Het team van NVC O15-1 besloot – in overleg met de technische commissie van NVC - bij elkaar te blijven en dit seizoen als O16-1 in de 5e divisie (voorheen 2e divisie) te gaan spelen. Dat lukte en nog nooit heeft een jeugdteam van NVC zo hoog gespeeld. Naast de reguliere trainingen bij NVC en op de zondag, traint Konstantinos inmiddels ook op de vrijdagavonden bij een looptrainer, hetgeen duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Zijn (start)snelheid nam aanzienlijk toe en maakte van Konstantinos een nog completere voetballer. Zijn arbeidsethos is eigenlijk ongekend. Het leidde begin dit seizoen tot een stage bij de BVO FC Volendam, waar hij zich al snel in de kijker speelde. Eind oktober gaf FC Volendam na een succesvolle stage te kennen dat Konstantinos zich per direct bij hun jeugdacademie mag aansluiten. Dit seizoen maakt Konstantinos – wederom onder leiding van trainer Jesse van ’t Land - nog af bij NVC O16-1 (hopelijk vanaf medio januari as weer wedstrijden) om komend seizoen zijn wedstrijden in FC Volendam O17-1 te gaan spelen (1e divisie hoog).

Konstantinos, een geboren en getogen NVC-er: we zullen je nooit vergeten en het gaat je goed daar aan de Dijk! We blijven je volgen (ook als je in het echte Oranje speelt!).