• Nieuwe ingang

 • Lamlendig NVC morst ook in Amsterdam: 1-1

  NVC heeft in een zwak schouwspel 2 punten laten liggen tegen FC Amsterdam onder de rook van de Arena 1-1. In een entourage wat niks met selectievoetbal te maken heeft helaas, mocht NVC de nare smaak van het verloren duel tegen Forza Almere van vorige week wegwerken. NVC miste in aanloop met dit duel Stijn de Leeuw, Jesse vh Land en Alex Pool.

  Onder lenteachtige omstandigheden floot de Haagse arbiter Blom voor het begin. NVC begon slecht op een zeer slecht kunstgras veld, en kwam na 5 minuten al in problemen. Tico Thomas speelde niet goed waar de aanvallers van Amsterdam vrije doorgang hadden naar Bjorn Ruisendaal. Bij de tweede paal werd er binnengetikt: 1-0.
  Een nieuwe tik voor de ploeg en niet goed voor het vertrouwen. Het spel werd slordig en gehaast, maar NVC krijgt altijd wel kansen in een wedstrijd. Pelle de Laat en Quin Wiedeman waren dicht bij maar faalde in de afwerking. NVC bleek, net als vorige week, geen schim van de ploeg die het Graveland, Eemnes en Wasmeer het lastig maakte.
  Toch kwam NVC na het half uur op gelijke hoogte. Een van de mooiste aanvallen van de wedstrijd werd door goed combinatiespel bekroond door Joeri Ramge die mooi binnenschoot: 1-1. Ook had het voor de rust al een voorsprong kunnen krijgen toen Wiedeman in een duel met de keeper de bal aan de verkeerde kant van de paal liet verdwijnen.

  Na de rust zelfde speelbeeld, een counterend Amsterdam die de bal graag aan NVC liet. Een grote mogelijkheid na rust kreeg me cadeau toen een bal voor Bas t Hart, ingevallen voor de geblesseerde Thijs Boeschoten, belande vlak voor de doellijn. Helaas werd de bal van de lijn gehaald en kwam de Laat ook te kort. Het veldspel werd er niet beter op, en Amsterdam ging de wedstrijd vertragen, iets wat de kwaliteit niet goed deed maar wel de amusementswaarde.

  Legio kansen waren er voor, wederom Wiedman, Nout Stefels, en Robin van Houten, maar de teller bleef op 1 staan. Ook kreeg Amsterdam enkele mogelijkheden, de mooiste werd door Ruisendaal schitterend uit de hoek getikt. In de slotfase van de slotfase was het pompen van de bal noodzaak, alleen werd er te weinig uit gehaald, en bleek het als de gehele wedstrijd onrustig in het spel van de bezoekers.
  Met 8 min extratijd wist NVC geen goal meer te forceren, waardoor het bleef steken op een onnodig gelijkspel, 1-1 !

  Hoe anders kan een start van 2022 verlopen dan gehoopt. In het eerste gedeelte van de competitie in eind 2021 leek NVC de vuurpijl te hebben aangestoken. Een vuurpijl naar de top van de 4e klasse. Maar in plaats van de top van deze 4e klasse bleek de aangestoken vuurpijl een aangestoken nachtkaars. Een nachtkaars die stilletjes uitbrandde. Een nachtkaars met mentale wat problemen. Een nachtkaars met zeker veel potentie. De potentie van een vuurpijl.

  Trainer Frank Spermon was duidelijk: “Het was niet best, we kunnen zoveel beter. De focus moet weer terug in de spelersgroep, de vorm is bij een enkele spelers ver te zoeken. In ieder geval met ze allen het seizoen goed afmaken, en kijken of we hoger kunnen eindigen dan dat we nu staan. En ja, deze groep heeft veel potentie, en met enkele nieuwe spelers erbij komend seizoen nog volwassener. Dit seizoen moeten we misschien wat vaker in de spiegel kijken………..en niet of hun haar goed zit hahahahahaha.”

  Komende zaterdag speelt NVC thuis tegen fc Weesp om 14.30 uur