• Nieuwe ingang

• Na eclatante toernooizege in Leiden wint NVC O13-1 ook laatste uitwedstrijd van het seizoen

Na de bloedeloze 0-0 tegen IJsselmeervogels mochten de NVC-ers de batterij weer opladen in de meivakantie. De rust had de jongens goed gedaan. Dat was op 5 mei overigens nog niet helemaal merkbaar toen NVC O13-1 niets te vertellen had tegen Zeeburgia O13-2, aangevuld met hunbeste raspaardjes uit hun O12-1. Hoewel NVC in de tweede helft een paar grote kansen kreeg, was de 5-0 nederlaag terecht.

Op Hemelvaartsdag werd dan ook zonder al te hoge verwachtingen afgereisd naar het Toptoernooi van UVS in Leiden. Doordat 2e divisionist FC Amsterdam zich had afgemeld en de andere 2e divisionist BFC hun 13-2 had gestuurd, was UVS als medekoploper in de 3e divisie de grote favoriet voor de beker. Allen andere deelnemers waren Hoofdklassers uit het linkerrijtje. NVC zou zonder Senna, maar met 15 man afreizen. In de gelederen een potentiele aanwinst voor komend seizoen.

NVC O13-1 startte het toernooi tegen Nootdorp, de vervanger van FC Amsterdam. Een fysiek sterke tegenstander met een razensnelle rechtsvoor. Hij kwam twee keer alleen voor Christian, maar scoorde niet. Dat deed hun linksvoor wel, maar een prachtige solo van Boet bezorgde NVC alsnog een punt.

De volgende tegenstander was het traditionele VOC uit Rotterdam met als trainer-coach Leonardo 2, oud-speler van Feyenoord en FC Groningen. Doelpunten van Steven en Finn bezorgde NVC een soevereine 2-0 overwinning zonder dat NVC O13-1 nou heel sterke speelde. Een gelijkspel volstond om de halve finales te halen, maar poulewinst zou betekenen dat het sterke UVS kon worden ontlopen die in de andere poule alle wedstrijden ruim won. De laatste poule wedstrijd was tegen RCL uit Leiderdorp dat moest winnen van NVC om zelf de halve finale te halen. In de wedstrijd van 25 minuten kwam NVC nimmer in gevaar en benutte het zelf maar 1 van de vele kansen. De 1-0 van Teun was genoeg voor de halve finale, maar niet voor de eerste plek in de poule. Die was op doelsaldo voor Nootdorp. Daardoor geen halve finale tegen BFC die heel verrassend en knap de tweede plek in hun poule haalde. Wel dus UVS, die in de 3e divisie kampioen kan worden. Een pittige tegenstander dus. NVC speelde als team echter een uitstekende wedstrijd in de halve finale. Steven werd getorpedeerd door de keeper. Wel een vrije trap maar geen rode kaart. De scheidsrechter gaf een paar minuten later in de 11e minuut - na hands - NVC wel een penalty. Tinos schoot die feilloos binnen. In de 17e minuut ging Steven goed door en was Boet attent om zijn voorzet binnen te schieten, 2-0! UVS volkomen verdiend aan de kant gezet! Finale!

Tegen BFC notabene, dat dit toernooi boven zichzelf leek uit te stijgen. Als enige eerste klasser. Veel bekenden en vrienden van elkaar bij beide teams en veel stemmingmakerij voor de wedstrijd. NVC kon en mocht tegen de 13-2 van BFC natuurlijk niet verliezen, wat op zijn beurt niets te verliezen had. Na een moeizaam begin van NVC, werd BFC volledig opgerold: 3-0! Hele fraaie doelpunten van Finn (prachtige lob over de keeper), Tinos (kiezelharde vrije trap onder lat) en Steven (streep in de kruising) lieten niets heel van het dappere BFC. Toernooiwinst! Jammer dat NVC O15-1 in de finale een maatje te klein was tegen 1e divisionist Spijkenisse, maar NVC kan trots zijn op deze twee teams!

Knop om, om op zaterdag tegen Saestum een goed resultaat te behalen. Een podiumplek is nog steeds haalbaar in deze Hoofdklasse. Saestum is een beetje de dark horse van deze hoofdklasse, maar sprokkelt gestaag de puntjes bij elkaar. Geen gemakkelijke tegenstander. Voltallige selectie, maar wel met pijntjes van het toernooi. Yorick bleek zelf te geblesseerd om minuten te maken. Sophie en Gijs waren niet helemaal okselfris.

Na 45 seconden lag de bal al op de stip voor Christian. Penalty Saestum! Via de paal en de hak van Christian ging de gemakkelijk gegeven penalty in het doel, 1-0. NVC was niet wakker, de wekker ging pas na 10 minuten ( overigens waren er jongens bij die ook deze niet hoorde afgaan). Teun maakte op aangeven van Steven de 1-1, maar dat ging niet door omdat de bal vermeend geheel over de lijn zou zijn geweest bij de voorzet van Steven. Gemor in het uitvak.

In de 17e minuut mocht Chris opstomen naar het 16-meter gebied, hij vond spits Teun, die de bal direct doorgaf aan Steven. Diens schot was de keeper te machtig: alsnog 1-1!

In de 22e minuut - nadat NVC al weer enkele kansen onbenut had gelaten - was het Teun die een voorzet van Steven promoveerde tot een goal: 1-2!

Omdat de daaropvolgende kansen er maar niet ingingen werd dat ook de ruststand. Het spelbeeld gaf na de dramatische eerste 10 minuten echter alle reden om te vertrouwen op een goed resultaat. NVC voetbalde verzorgd en Saestum hanteerde met hun 4-4-2 de lange bal (welk spel ze overigens goed beheersen).

Snel rust werd Boet neergelegd en mocht Tinos een penalty nemen. Hij schoot echter huizenhoog over. Nog geen Vorentscheidung.

Wel ineens rood voor Saestum vanwege natrappen. NVC dus bijna een hele helft met een man meer. In de 37e minuut de mooiste aanval van de dag. Chris draaide op het middenveld fraai weg bij zijn man, vond Boet en liep zelf door. Boet vond weer Chris en laatstgenoemde liep door. Chris speelde op zijn beurt weer door op Boet en laatstgenoemde trok de bal bij de achterlijn terug op Teun en de 1-3 was een feit. Uit het boekje! Met een man meer toch kat in het bakkie zou je denken.

Onze rots in de branding dit seizoen, Gijs, had echter totaal niet zijn dag. Hij schoot de bal niet voor de eerste keer naar een blauwe en van 30 meter was het houdbare schot Christian te machtig, 2-3. Een minuut na de 1-3 was het weer een wedstrijd. Tinos en Teun waren dicht bij de 2-4, maar halfbakken ingrijpen achterin leidde in de 44e minuut zelfs tot 3-3...tegen 10 man nog wel. Het goede nieuws was dat NVC nog een ruim kwartier had om orde op zaken te stellen.

NVC O13-1 had daar echter maar 1 minuut voor nodig. Boet bracht de bal in een vol zestienmetergebied en het was Finn die de bal er in prikte, 3-4! Omdat NVC de genadeklap maar niet kon geven, bleef het spannend (op papier althans), want Saestum werd eigenlijk niet meer gevaarlijk. Het was Boet na een prachtige pass van linksback Zine-Dinne, die in de 59e minuut het slotakkoord verzorgde, 3-5!

Mooi resultaat en door de nederlaag van Hoogland staat NVC 013-1 weer tweede (maar met een wedstrijd meer gespeeld) in deze hoofdklasse. Op de slotdag zaterdag 26 mei thuis tegen nummer 4 Kampong wordt er gestreden om plek twee of drie in deze hoofdklasse. Wellicht verplaatsen we die wedstrijd naar de zondag als voorwedstrijd van NVC zondag 1 in hun kampioenswedstrijd tegen hetzelfde Kampong? We gaan het zien.

Nu eerst komend pinksterweekend een tweedaags toernooi in Zoeterwoude met overnachting. De jongens met Jesse overnachten in een tent. De vaders zoeken een hotel op. Op naar een volgend hoogtepunt voor NVC 013-1?