• Nederhorst O23 - NVC O23: 4-1

Dinsdag 29 oktober stond de 1e wedstrijd op het programma van de 023 competitie. Deelnemende verenigingen zijn BFC, FC Weesp FC Abcoude, sv 's Graveland, vv Nederhorst en NVC.

Aan de competitie kunnen spelers uit het geboortejaar 1997 en jonger kunnen meedoen. NVC heeft gekozen voor een selectie van spelers uit de J017, J019 en Zaterdag 1.

• Van J017 deden mee Tobias Lucas, Lukas Thole, en Mels Pluis
    • Van J019 deden mee Frank v d Bosch, Max Snijders, Bas Linde, Sam Thole, Mees Schiphof, Thijs Boesschoten, Mas Fehmers en Quinn Wiedeman
    • Van Zaterdag 1 deden mee Rida Azuzzi, Boris Havik, Dennis vd Bosch, Daan Schuurman, en Rutger de Bondt.

NVC startte de wedstrijd goed maar Nederhorst liet direct zien niets weg te gaan geven. Met veel fysieke kracht en inzet werd het NVC heel lastig gemaakt om te combineren. De wedstrijd ging op en neer en was leuk om naar te kijken. Er werden aan beide kanten niet heel veel kansen gecreƫerd maar het was Nederhorst die als 1e het net kon laten bollen. Na een crossball die verkeerd werd ingeschat door een NVC verdediger kon de aanvaller van Nederhorst inschieten de bal werd nog geblokt maar via een carambole was Mels kansloos op deze van richting verandert schot.

NVC zette aan en kwam een paar keer goed door op rechts de voorzetten hadden niet de nauwkeurigheid om tot een goede kans te komen. Het bleef 1-0 tot de rust.

De 2de helft was natuurlijk het doel om gelijk te maken maar het pakte anders uit . Na 15 minuten in de 2de helft kwam de rechterspits vrij die hard inschoot in de korte hoek. De 3de goal was eigenlijk identiek ook deze werd van de rechterkant hard ingeschoten en Mas die Mels had vervangen de 2de helft kan de schoten niet pareren. Nederhorst was deze wedstrijd heel effectief en bijna iedere kans werd beloond met een goal.

NVC liet zich niet kennen en bleef het proberen. Boris Havik vuurde af vanaf 20 min de bal kwam terug in de rebound en Sam Thole was er zoals zo vaak als de kippen bij om de bal in te schieten.

Bij het aanhoudend hoog druk zetten van NVC mocht Nederhorst nog 1x counteren en de 4-1 binnen schieten. Al met al een lekkere wedstrijd met een hoog tempo en felle duels. Nederhorst wint deze wedstrijd  terecht vooral op inzet en fysieke kracht in de duels.
    Ofwel de mannen tegen de jochies zoals dat wel eens gezegd wordt.

De jochies hebben deze wedstrijd weer ervaring opgedaan op een ander niveau, waar het sneller handelen, uit de duels blijven tegen fysiek sterke tegenstanders  en het eerder de lange bal spelen achter de verdediging als de tegenstander op de middenlijn verdedigd de grootste leerpunten moeten zijn.

We moeten niet vergeten dat NVC aantrad met 4 jongens van 16 en veel 1e jaars J019 spelers waar Nederhorst iets oudere spelers in het team had wat vooral de doorslag gaf.

De overige uitslagen waren deze avond:

• BFC 023 -  sv 's Gravenland 023: 4-1
    • FC Weesp 023 - FC Abcoude 023: 3-3

De volgende wedstrijd zal zijn in en tegen sv 's Gravenland 023 op dinsdag 26 november om 20.30 uur.