• Nederlaag tegen “vreemdelingenlegioen” en superieur Robin Hood ondanks kansen: 0-3

NVC probeerde tijdens het inhaalduel met het Amsterdamse Robin Hood, het gat met Forza Almere te dichten tot 1 punt in de jacht op plek 4. Vanwege blessure (Nout Stefels) en studie (Thijs Schuurman) ontbraken zij in de basisformatie. Nadat er eerst werd genoten van een pastamaaltijd in de kantine, was NVC er klaar voor. Tot grote verbazing moesten de spelers van Robin Hood zich aan elkaar voorstellen.

Toen de wedstrijd starten bleek ook waarom. Robin Hood die de laatste 4 wedstrijden kansloos hadden verloren, hadden voor deze wedstrijd een team geformeerd wat moeiteloos in de 2e klasse kan meekomen. Veel beweging en individuele kwaliteiten overrompelde het jonge NVC. Na 13 min was het al 0-1 voor de bezoekers. Een individuele actie van een middenvelder van RH werd ten val gelegd op de 16 meter. De vrije trap werd met een masterclass achter Bjorn Ruisendaal geschoten: 0-1.
    NVC probeerde zich te herstellen en speelde moedig, en kwam er ook een paar keer voetballend onderuit. Ook RH kreeg wat mogelijkheden, maar de wederom sterk spelend collectief verweerde zich prima. Kansen waren er ook voor NVC, Pelle de Laat, Stijn de Leeuw en Thijs Boeschoten waren dicht bij de gelijkmaker.

Tijdens de rust werd er aan arbiter v.d. Hazel, die goed floot, gevraagd de passen te controleren in combinatie met ID. Helaas wilde hij hier niet aan, en mocht dit vreemdelingen legioen aan de 2e helft beginnen. Na 5 minuten bleek de wedstrijd klaar omdat er prachtige combinatie de 0-2 opleverde. Niets bleek minder waar en NVC trok ten strijde en voetbalde prima bij vlagen op hoog niveau.

Kansen kwamen hier zeker vandaan, Quinn Wiedeman, de Laat en Robin van Houten kwamen net te kort. De grootste kans was voor Bas Koperdraad die een terugspeelbal goed inschatte. Oog in oog met de doelman, won de doelman helaas.

Nadat NVC 1 op 1 ging spelen en men wachten op een aansluiting, scoorde Robin Hood in een tegenaanval de 0-3. NVC ging niet bij de pakken neer zitten en knokte hard tot het laatste fluitsignaal. Het doel om dichterbij te komen bij Forza Almere was deze keer mislukt, maar komende zaterdag thuis tegen ASV wacht weer een zware wedstrijd waar wel de punten moeten worden gehaald.
    Uiteindelijk hoop ik dat er wat gedaan kan worden vanuit de KNVB aan de situatie van opstellen in combinatie met ID’s in alle competities. Dit slaat nergens op !

Frank Spermon toonde zich na afloop van het duel met Robin Hood teleurgesteld over resultaat: ''Maar ik kan de ploeg niets verwijten. Ze hebben er alles aan gedaan. We wilde winnen en dat is niet gebeurd.''
    Zaterdag wacht ASV die nog een appeltje te schillen hebben met NVC: Dat zal ook nog een heel karwei worden, maar niet onmogelijk. Zij spelen ook nog voor de vierde plek. Het belooft in beide opzichten dus een spannend duel te worden. Maar wij kunnen meer dan we denken, dus op naar zaterdag.''