• NVC 1 begint oefencampagne met ruime zege op OSO: 8-0

Nieuwe ronde, nieuwe kansen……………NVC 1 heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen ruim gewonnen, de vierdeklasser ging simpel met 8-0 langs sv OSO uit Hilversum.

Op een zonnig goed gevuld Gemeentelijk Sportpark in Naarden, was iedereen benieuwd naar het nieuwe NVC wat een totale metamorfose had ondergaan in de zomer. Veel nieuwe gezichten(ook in de staf), en spelers doorkomend vanuit de jeugd. Trainer Spermon had de beschikking over 19 spelers, maar miste nog: Bjorn Ruisendaal, Thijs Schuurman en Chester Harris wegens vakantie.

NVC begon fel en wilde al snel de bezoekers de wil opleggen. Dit duurde 4 minuten, toen was na een onderschepping een snelle tegenaanval waarna Quinn Wiedeman strak inschoot: 1-0. Binnen de 10 minuten leek de wedstrijd beslist, toen Damian Wientjes profiteerde van de gekregen ruimte: 2-0.
    NVC was heer en meester, en OSO kon hier niks tegenover stellen. Maar NVC miste de scherpte in de afronding. Het publiek zag het grote overwicht uitmonden in de 3e treffer pas in de 30e minuut, na weer een snelle aanval scoorde wederom Wiedeman: 3-0. Hiervoor scoorde Alex Pool na een prachtige actie al eerder de 3-0 maar deze werd wegens onverklaarbare redenen afgekeurd.
    Vanuit een prachtige voorzet van Joerie Ramge, werd Nout Stefels in stelling gebracht en de ruststand 4:0 op het bord bracht.

Kort na rust was het Alex Pool, die een prachtige solo prachtig binnenschoot. Deze keer was de treffer gewoon geldig verklaard. Vlak voor het grote wisselmoment deed Wiedeman weer een duit in het zakje door de bal prachtig in de hoek te plaatsen: 6-0.
    In het laatste half uur was het de beurt aan enkele talenten van NVC. Spermon bracht de 16 jarige Chris Pandelitscha en zijn leeftijdsgenoot Yorik van den Dikkenberg. Eerstgenoemde kon bijna tien minuten voor tijd zijn debuut luister bijzetten, maar zijn actie eindigde vlak voor het doel. Van Dikkenberg speelde in de achterste lijn of hij dit nooit anders had gedaan bij NVC 1. Ook Thijs Boeschoten, Stijn de Leeuw en Mauro Kleinveld mochten na hun vakantie zich een half uur profileren. In het laatste half uur bleef het beeld ongewijzigd, NVC veel aan de bal en haalde te weinig uit de ruimte die er was. Wel scoorde men nog twee keer, eerst mocht Rolph Overhaart vanaf 11 meter binnenschieten(7-0) na een overtreding op Boeschoten, vlak voor tijd maakte Bas Koperdraad de 8-0.

NVC ging richting kleedkamer met een glimlach op het gezicht. Zonder enorme inspanning maakte het gehakt van de tegenstander, wist het publiek uiteindelijk toch te verwennen dat een jaar heeft moeten wachten om weer aanwezig te mogen zijn op het sportpark. De aanwezigen supporter kregen in een heerlijk zonnetje een glimp van het “nieuwe” NVC 1 te zien. Een overwinning met perspectief !

Op zaterdag 21 augustus speelt NVC de uitwedstrijd tegen sv de Vecht. De wedstrijd in Loenen begint om 13:30 uur !