• NVC 1 moet op de blaren zitten na te weinig rendement: 2-5

De kater zat er zaterdagmiddag flink in bij NVC zaterdag, al was er geen druppel gevloeid. In een heerlijke wedstrijd stond de brigade van Spermon met lege handen.
    Zuidoost United een opleidingsteam binnen de Amsterdamse club, beschikt over een groot aantal talenten en NVC was gewaarschuwd.
    NVC trok met een goed plan ten strijde en dat resulteerde binnen de minuut al met een kans voor Quinn Wiedeman, maar die zag zijn inzet gekeerd. Lang hoefde in groot aantal opgekomen supporters op het zonnige Gemeentelijke Sportpark , te wachten op de eerste goal.
    Joeri Ramge kwam los van zijn man en gaf de bal strak voor en Thijs Boeschoten schoot de 1-0 binnen. De Amsterdammers net van de eerste schrik bekomen, werden met de rug tegen de muur gezet. NVC jaagde goed af en breide met leuk aanvalsspel de ene na de andere mogelijkheid aan elkaar. Nout Stefels en Pelle de Laat waren dichtbij een treffer. De 2-0 kwam toch op het bord toen Damian Wientjes alert reageerde op een klutsbal in de 5 meter.
    Na de 2-0, kreeg Wiedeman de kans om NVC op een rooskleurige zetel te brengen, maar helaas zonder resultaat. De wet is dan duidelijk in het voetbal, als jij ze niet maakt, dan doet de ander het wel. Vlak voor rust werd er een hoge bal ingebracht waar doelman Bjorn Ruisendaal niet goed kon verwerken. De bal werd twee keer ingebracht, en die werd hem te machtig: 2-1.

In de rust kwam Alex Pool voor Pelle de Laat om iets meer gif te brengen. Kort na de rust waren het meteen Wiedeman en in de rebound Wientjes en Stefels die de marge weer naar twee konden brengen. Helaas kregen ze het “vijfje ” niet over de doelijn, NVC werd slordig in balbezit en had moeite met de organisatie en daaraan vastgekoppelde omschakeling.
    De 2-2 was het gevolg, het zo kunnen doorlopen van een middenvelder en binnenschieten is de grootste nachtmerrie van elke coach. Dit was te makkelijk en onnodig. In de 62e minuut boog Zuidoost de achterstand om in een voorsprong. Een schot van 25 mtr werd slecht verwerkt door Ruisendaal :2-3.
    Deze goal leek als verdoving te werken voor de Naarders, niets lukte meer.
    Binnen 20 minuten na begin van de rust was de wedstrijd gekanteld, toen na balverlies een counter goed werd uitgespeeld: 2-4. NVC probeerde met gebundelde kracht nog iets positiefs te bereiken, maar de energie was volkomen verdwenen. In het laatste kwartier was de gifbeker nog niet leeg, Een aanvaller van Zuidoost kreeg alle tijd en ruimte om de bal in de hoek te krullen.: 2-5.

Hierna floot de uitstekende scheidsrechter Jensch voor het eindsignaal en was de kater goed voelbaar. Komende week de scherven opruimen en weer door naar komende week, daar wacht OSO in Hilversum.

Frank Spermon zag na de nederlaag tegen Zuidoost United voldoende kansen op een hoge klassering .
    ,,Maar dan moeten we in de wedstrijden die nu komen, er wel voor zorgen dat we de kansen die we creëren, ook benutten'', zei de coach na afloop van het duel.
    Spermon vond het een onnodige nederlaag. ,,Als je ziet hoeveel kansen we kregen in de eerste helft, dan zou het niet raar zijn geweest wanneer we met 3-0 of 4-0 hadden voorgestaan. En dan had ik wel willen zien of Zuidoost nog had kunnen terugkomen. Verder vind ik het jammer dat we steeds zo makkelijk tegendoelpunten krijgen. Daardoor maken we het ons zelf zo vaak zo moeilijk. Maar we speelde een prima eerste helft, dus we zijn tot veel in staat. Dat vertrouwen moet je natuurlijk hebben en uitspreken, nu een weekje op de blaren zitten.''