• NVC 1 verliest hoofdzakelijk van zichzelf tegen 't Vliegdorp: 1-3
    NVC heeft zaterdagmiddag slechte zaken gedaan tegen ‘t Vliegdorp. NVC ging thuis met 1-3 ten onder en had dat volledig aan haar zelf te wijten. Voor de wedstrijd mocht David Borsen van de O11-1 de aftrap doen en scoorde prima.

NVC begon sterk aan de wedstrijd en was heer en meester aan de bal. Wel waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen na 10 minuten. Een lange bal waar de defensie van NVC er niet goed uitzag, werd knap afgewerkt door de aanvoerder van de bezoekers: 0-1. NVC probeerde het maar liet het vaak in de fysieke duels afweten. Ook was er opvallend veel onnodig balverlies, waardoor er weinig rust in het spel kwam van de Naarders richting de 16 meter om gevaarlijk te worden.

Slecht was het zeker niet na de achterstand, veel balbezit en er werd leuk gecombineerd. Hierin liet de nieuwbakken ploeg zien dat er genoeg voetbal in de ploeg heeft. Alleen de onderlinge samenwerking moet verbeteren, bij balbezit en vooral zonder bal. Opnieuw een counter, een knal naar voren kwam tussen de twee centrale verdedigers in die niet ingrepen, en doelman Verweij kwam net te laat: 0-2.

NVC ging op jacht naar de gelijkmaker. Twee maal toe was Boris Havik dichtbij de aansluitingstreffer maar stuitte op de doelman van de bezoekers. NVC kreeg vlak voor rust toch de beloning. Daan Schuurman werd weggestuurd en onreglementair ten val gebracht in de 16 meter. Havik schoot zijn ploeg weer terug in de wedstrijd: 1-2.
    Na de rust het zelfde speelbeeld. NVC veel aan de bal maar vaak niet de discipline om de juiste keuzes te maken. Gesteund met wind in de rug was het hopen om de verdedigend ingestelde Soesterbergers stuk te spelen en een snelle gelijkmaker te produceren. Maar de vele aanvallen werden in de kiem gesmoord. De tegenstander schroomde er niet voor om de ballen richting de naburige velden te schieten.

Ook werd de wedstrijd grimmiger. En werd er vaak de verkeerde agressie gebruikt, de voetballende agressie die voor de rust ontbrak in de duels. Ook de gasten schroomde niet om vaak hard het “duel” in te gaan. NVC kreeg het niet voor elkaar om de “voetballende” gelijkmaker te maken. De gifbeker moest helemaal leeg, toen er in de slotfase ook nog een 3e tegentreffer toen de beste speler (en oudste) van het veld kon aannemen en mocht binnenschieten: 1-3.

NVC is een blijft een ploeg in opbouw, en dit zal steentje voor steentje gaan en niet met een snelle tussenwand. Geduld in een schone zaak, en dat is soms lastig voor een jonge ploeg. Wedstrijden spelen en hard trainen blijft de remedie.
    De club uit Soesterberg zette de toon, en speelde op, en over de grens met veel passie. NVC was veel te apathisch in de eerste helft: ,,Het was onbegrijpelijk hoe we mentaal uit de startblokken kwamen. We lieten ons de kaas van het brood eten. Normaal gesproken kunnen we ons daar met onze technische vaardigheden onderuit voetballen. Nu overkwam het ons dat we ons toch lieten vangen. Er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen, waarin we ook kunnen leren. Ik weet zeker dat we er weer bovenop komen, “ aldus coach Frank Spermon.
    Komende zaterdag wacht Eemboys in Baarn om 14.00 uur. Nieuwe ronde en nieuwe kansen.