• NVC 1 weet eindelijk weer te winnen: 1-2
    Opluchting en blijdschap. Dat viel van de gezichten af te lezen in de kleedkamer van NVC 1 na de 2-1 winst op SEC. Logisch, na een slechte reeks was de opluchting groot nadat er eindelijk weer eens te hebben gewonnen.

,,Hier is eindelijk weer een blije coach. Maar nog meer blij voor mijn ploeg en staf. We hebben er hard voor gewerkt op het trainingsveld en vandaag uiteraard. Na dat snelle openingsdoelpunt van SEC hebben we ons goed herpakt. Natuurlijk moet het voetbal nog beter, maar er stond wel een team op het veld dat wilde winnen” aldus Spermon.

NVC miste Milan van Roesel, Fito Mathilda en Martijn Degenkamp die ongelukkig geblesseerd raakte op de laatste training.
    De ploeg was gebrand op een goed resultaat. Toch begon NVC onoplettend. Er werd te veel ruimte gegeven, waardoor de spits vrij simpel mocht binnentikken: 1-0.
    Een kater voor de Naarders, omdat alle goed bedoelingen meteen in de achtervolging moesten. Toch kreeg men steeds meer grip op de ploeg uit Soest. Uit deze grip kwam er kort na de voorsprong direct de gelijkmaker. Vanuit een snelle combinatie werd eerst Boris Havik onregelmentair gestuit, uit het vervolg was het Rida Auzzuzi die er als de kippen bij was om deze vrije bal in te schieten: 1-1.
    Op een grasmat, waarvan ik benieuwd ben hoe dit erbarmelijke veld er in maart bijligt, was het zwaar en lastig voetballen. Na een klein half uur was er een zware aanslag op Rutger de Bondt. De regel zegt, als je geen intentie hebt om de bal te spelen, zal er veelal een andere kleur worden gegeven dan dat scheidsrechter v.d. Heuvel deed. Slechts geel was de beoordeling, maar Rutger naar het ziekenhuis met zware enkelklachten. Zijn vervanger was Dennis v.d. Bosch. De toon werd gezet ! Vlak voor rust kreeg NVC nog een prima mogelijkheid toen Auzzuzi de achterlijn haalde, en zeker vijf medespelers te diep doorliepen.
    In de slotseconde werd ook Colin de Jonge slachtoffer van het fysieke spel van SEC, in een verder sportief duel. Ook hij werd op de enkel geraakt en kon in de rust ook binnen blijven wegens zijn blessure. Tobias Ankone kwam in de ploeg. Spermon bedacht een andere formatie en dat leek meer rust en balans te hebben in zijn jonge onervaren ploeg.

NVC leek zich beter op zijn plek te voelen dan voor de rust. Mike van Garderen die goed mee opkwam bracht zichzelf in stelling en schoot hard in, de keeper had veel moeite met zijn uithaal.
    Totdat er nog een kwart wedstrijd was te spelen, werd Boris Havik door Yassin El Fakkir ingespeeld. De spits nam schitterend aan, net als zijn uithaal, wat de voorsprong voor NVC betekende: 1-2.

De tandloosheid van SEC wiegde NVC wel bijna in slaap. Een vrije trap, prachtig gered door doelman Pieter Verweij, en een kans na een mispeer van Dennis v.d. Bosch zorgden voor wat animo. Verder vond men een sterk centrum op hun weg, Jesse v.h. Land en v.d. Bosch gaven niks weg. P
    De score had zelfs nog meer, en eigenlijk moeten, oplopen, maar Havik, Ankone en El Fakkir miste een open kans. Zodoende bleef het spannend tot einde van de wedstrijd qua stand, zonder dat SEC echt gevaarlijk kon worden.

“Ik vond ons echt heel matig voetballen. Er was wel strijdlust in de ploeg, iedereen heeft alles gegeven, ik ben trots op ze. Volgende week tegen Achterveld moet het voetballend wel beter, maar wel weer met de zelfde passie en inzet komen we een heel end”

Rest het mij om grensrechter Alex Driest namens de selectie, staf en bovenal alle NVC-ers hem veel succes te wensen met zijn onderzoeken en operatie. Een goed herstel en tot snel.