• NVC dendert door en zet FC Amsterdam simpel opzij: 3-0

NVC heeft de smaak te pakken, en won zaterdag eenvoudig van fc Amsterdam (3-0). Na de prachtige overwinning een week eerder tegen ASV’65 (1-5) was men benieuwd hoe de ploeg zou reageren tegen de Amsterdammers. Met een bijna fitte selectie, van de 11 van vorige week was het Tico Thomas die ontbrak, was het al snel duidelijk dat NVC wederom kost wat het kost de 3 punten wilde pakken.
    Er was bij winst namelijk een plekje in de top 5 in verschiet, en met een waarschijnlijke stop voor de boeg, is dit een mooie begin voor een vervolg na de beperkingen.

De wedstrijd op een koud, nat en leeg Sportpark in Naarden, was er meteen een van eenrichtingsverkeer. NVC bepaalde wat er gebeurde en Amsterdam loerde met snelle aanvallers op de counter. Het zat hem bij NVC in de beginfase in de onnauwkeurigheid in de eindpassing, maar kwam hierdoor niet of nauwelijks in de problemen. Een goed lopende aanval bracht Thijs Boeschoten in stelling die keurig binnenschoot, tot ontsteltennis van een ieder die het geel-zwart een warm hart toe draagt werd de goal wegens buitenspel afgekeurd. Lang hoefde de gastheren niet te wachten op de verdiende openingstreffer. Uit wederom weer een snelle aanval kwam de bal via Alex Pool wederom bij Boeschoten, die vanaf 20 meter de bal met een mooie curve de 1-0 binnenschoot. NVC wilde snel doorpakken en kwam met Boeschoten bijna op 2-0, helaas stond de paal in de weg. Vlak voor rust kwam de verdiende tweede goal alsnog. Pelle de Laat gaf een loepzuivere steekbal op Quinn Wiedeman, die voor de goal zijn maatje Boeschoten zag staan en niet zelfzuchtig was. En wie Boeschoten zegt de laatste weken, weten dat dit buitenkansje geen probleem was: 2-0.

Na de rust wederom een gretig NVC. De gretigheid leverde direct een strafschop toen captain Robin van Houten, die de gehele wedstrijd vol gaat en zijn team wakker houd, werd neergelegd binnen de beruchte lijnen. Een prima ingeschoten strafschop van Boeschoten werd dito gekeerd door de Amsterdamse doelman.
    NVC gaf verdedigend niks weg, en mogen ook de complimenten ontvangen. Het duo Stijn de Leeuw en Jesse vh Land staat als een huis. En back Joeri Ramge is dit seizoen iedere week van waarde. Grote tevredenheid ging deze wedstrijd uit naar “gelegenheid back” Damian Wientjes, die het prima heeft gedaan of hij er al jaren speelde. Nout Steffels moest na de strafschop met een enkelblessure naar de kant, Bas Koperdraad was zijn vervanger.

Amsterdam kon niet, en NVC speelde de wedstrijd rustig uit en kreeg voldoende kansen om de score op te voeren maar bleef steken. De derde goal kwam er wel, na een strak gegeven voorzet van Alex Pool, was het wederom Boeschoten die in de tweede opeenvolgende wedstrijd een hattrick kan bijschrijven, zijn hoofd mooi tegen de bal zette: 3-0. Alex Pool die zo belangrijk is voor de wederopstanding van NVC, zijn bereidheid, sturing en werklust voor de ploeg als routinier, laat andere spelers ook beter renderen.

In de slotfase kwam Thijs Schuurman voor Boeschoten, Mauro Kleinveld voor Quinn Wiedman en Melvin vd Grint voor Pelle de Laat. In deze allerlaatste slotfase waren er nog kleine mogelijkheden voor NVC, maar vanuit een paar countermomenten kon doelman Brian Peters zich ook onderscheiden met prima reddingen.
    Na het laatst fluitsignaal van de prima arbiter Oudendijk uit Limmen, was er een en al tevredenheid in het NVC kamp. En kan er nu gewacht worden op de dingen die komen gaan rondom COVID-19, en was de vraag alom wanneer mogen we weer, mogen we nog iets. Trainen in de avond is dus een probleem.

Trainer Frank Spermon ziet progressie bij de huidige nummer vijf van de ranglijst. ”De laatste wedstrijden gaat het beter. De balans in het team zit goed, de tactische discipline is beter en we incasseren minder tegendoelpunten. Voorin moeten we soms efficiënter zijn. Het komt er nu vooral op aan onze spitsen in scoringspositie te brengen en dan zal die bal er wel eens een keer ingaan. Aanvallers leven van doelpunten\".
    Spermon vervolgt: “Drie clubs zijn favoriet, wellicht kunnen wij verrassen. Ik vind dat we steeds stabieler voetballen. Dat is zeker tegen deze belangrijk omdat we ons tegen zulke ploegen geen onachtzaamheid kunnen veroorloven. We zijn supertrots op deze groep, waar een ieder respect heeft voor elkaar, iedereen zijn plaats kent”.

Op de vraag hoe de staf de avondlockdown en waarschijnlijk competitiestop gaat oplossen was hij duidelijk: “Ik verwacht dat wij de laatste 3 zaterdagen gaan trainen, en waarschijnlijk een Vesting loop op een trainingsavond. Ook sluit ik een oefenpotje niet uit. Verder enthousiasmeer ik dat men zelf blijft sporten om fit te blijven in de sportschool. Want fitheid is ook een kwaliteit van deze ploeg”.