• NVC en KVVA delen punten in teleurstellend gelijkspel: 0-0
    Het duel tussen NVC en laagvlieger KVVA is op het Gemeentelijk Sportpark zaterdag in 0-0 geëindigd. Het gelijkspel betekent dat NVC na drie speeldagen nu 4 punten bezit. Voor een ploeg in opbouw is dit best iets waar iedereen tevreden over mag zijn. Al kan het beter dan men zaterdag heeft laten zien.
    Beide ploegen kwamen het veld op aan de hand elke speler van NVC een speler het team van JG2. Voor deze groep was dit een fantastische ervaring. En blijkt maar weer dat NVC stapje voor stapje weer die familieclub aan het worden is.
    In de eerste helft legden de twee teams geen enkele echte kans op de mat, en was meer een schaakspel. Een kans van KVVA werd onschadelijk gemaakt door doelman Pieter Verweij. Vanuit NVC waren veel verkeerde keuzes om kansen te creëren. Maar in de tweede helft was er meer opwinding. Met enkele grote kansen aan beide zijden. Een aanvaller van de Amersfoorters schoot een vrije kans over de deklat. NVC was ook een paar keer dicht bij een doelpunt. Boris Havik en Rida Auzzuzi kregen de bal jammerlijk niet binnen de palen. Geen van beide ploegen verdiende eigenlijk te winnen. NVC kwam eigenlijk te laat op stoom om het KVVA echt moeilijk te maken in de slotfase. Al was NVC het dichtst bij als de treffer van Yassine El Fakir in de 92e minuut. De bal werd keurig door Boris Havik achter El Fakir gespeeld en intikte. De clubgrensrechter bleek te beschikken over plichtsbesef voor zijn ploeg. Helaas was er geen VAR om dit besluit te herroepen. Daarom bleef het bij een terecht doelpuntloos gelijkspel. Iedereen weet dat het beter moet, en spelers dienen zelf de spiegel voor te houden. Dan word NVC als team en individu beetje bij beetje beter.
    Positieve ontwikkeling was dat er weer twee spelers uit de eigen jeugdafdeling na rust in ploeg kwamen namelijk, Frank v.d. Bosch en Thijs Boeschoten speelde verdienstelijk hun minuten.
    NVC speelt volgende week uit tegen titel kandidaat Eemnes, aanvang om 14.30.