• NVC JO 15-1 wint de harten maar verliest de wedstrijd


  NVC JO15-1 staat voor het derde jaar op rij onder leiding van Junior Hulst. Sinds hij daar de scepter zwaait speelt NVC JO15-1 derde divisie en was de doelstelling telkens handhaving. Junior hoopt met deze lichting dit seizoen echter mee te doen om de bovenste plekken. Daarbij ook wat meer af te kunnen stappen van een wat defensievere tactiek en meer zelf aan het voetballen te komen. Mooie ambities. De basis werd natuurlijk vorig jaar al gelegd toen JO15-1 met maar liefst 9 eerstejaars het al bijzonder goed deed en keurig in de middenmoot eindigde (na een uitstekende tweede seizoenshelft). Dat betekende uiteindelijk dat er maar 6 nieuwe jongens konden aansluiten bij de JO15-1. Met dit seizoen slechts 1 eerstejaars in de persoon van Roel, nu ineens fysiek niet meer de mindere. Junior puzzelt nog welke speler waar moet komen te spelen, maar in grote lijnen is het wel duidelijk hoe hij wil gaan spelen. Een toernooi in Den Bosch was 24 augustus jl. al een fijne opwarmer voor het team van Junior. Met 14 doelpunten voor en nul tegen werden alle tegenstanders opgerold. De eerste prijs van het seizoen was binnen. Eigenlijk was de poulewedstrijd tegen 3e divisionist Trias uit Winterswijk de enige graadmeter, welke wedstrijd evenwel ook redelijk eenvoudig werd gewonnen.

  De verwachtingen voor de bekerwedstrijd tegen Buitenboys JO15-1, dit seizoen 2e divisie, waren stiekem (dus) toch wel hooggespannen. Junior startte met de volgende basis: Christian op het doel. Owen, Camiel, Roel en Teun de verdedigers. Op het middenveld Zine-Dinne, Tinos en Chris en voorin Gijs, Yanick en Boet. Op de bank dit keer Ties, Steven, Luciano en Shivairo.

  Iets na 12.30 uur blies de scheidsrechter op zijn fluit op het zonovergoten Sportpark te Naarden, waar de thermometer de 30 graden aantikte. Ondanks die hitte drukte NVC JO15-1 direct het gaspedaal in en Buitenboys werd eigenlijk de gehele eerste helft vastgezet. NVC – hoewel een divisie lager spelend – was de baas op het veld en het overwicht resulteerde ook al snel in een enorme kans voor Gijs, die alleen voor de keeper iets moois in gedachten had, hetgeen mislukte maar wellicht had hij wel een penalty verdiend. De keeper raakte namelijk wel Gijs maar geen bal. Niet veel later een prachtige aanval over diverse schijven, waarbij uiteindelijk Boet de strakke voorzet gaf, die Gijs nu wel wist binnen te glijden. Na 15 minuten de verdiende voorsprong voor NVC, 1-0! De kansen regen zich ook daarna aaneen. Twee keer een prachtige steekbal van Yanick op Gijs. Twee keer miste Gijs. Camiel wist bij een corner van drie meter de bal snoeihard over te pegelen en een voorzet op maat kon door Yanick niet worden binnen gevolleerd. Buitenboys creëerde tot de drinkpauze in de 30e minuut maar 1 (prima) kans, die net voorlangs ging, maar verder was het eenrichtingsverkeer. De late drinkpauze zorgde voor wat verwarring, maar het leek wel op een eerste helft die al met al ruim langer duurde dan 35 minuten. Hoe dan ook, vlak voor rust was het dan toch na een prachtig individuele actie van de linksbuiten, ineens uit het niets 1-1. Ook de ruststand.

  De tweede helft was nog maar koud begonnen of Steven ging alleen op de keeper af. Steven wist echter helaas precies op de voeten van de keeper te mikken. Ook daarna had Steven het vizier niet op scherp (over) en een even later door hem terug gelegd balletje werd door Shivairo op zijn beurt over geschoten. Buitenboys ging wel meer mee voetballen in die tweede helft en had zelfs meer de bal, maar werd geen moment gevaarlijk. Het overwicht van NVC was echter wel weg, maar ook een heuse scrimmage voor het doel van Buitenboys was niet aan NVC besteed.

  Acht minuten voor tijd soleerde Tinos het strafschopgebied in van Buitenboys en ging daarbij over een Almeerse knie. Penalty! Een voetbalwet zegt dat diegene tegen wie de overtreding is gemaakt niet de penalty moet nemen, maar Tinos is de penaltynemer en hij wilde de penalty ook nemen. Zijn vader prevelde op de tribune dat ie dat niet moest doen, maar dat hoorde Tinos natuurlijk niet. De elfmeter werd hard ingeschoten, maar ook net zo hard tegen de deklat. Het bleef 1-1.

  Het leek op een gelijkspel uit te draaien, natuurlijk geen slecht resultaat tegen een team uit een hogere divisie. Toch voelde je dat er meer in zat, hoewel ook bij NVC het beste er af was. Buitenboys had meer en meer de bal maar was tandeloos. Een corner nog voor NVC. Nog minder dan een minuut te spelen. De bal werd afgeslagen en naar voren gepoeierd door Buitenboys. Een wat ongelukkige terugspeelbal vanaf de middenlijn werd op zijn beurt ongelukkig geraakt door de keeper en vloog zo pardoes in het eigen doel. Zelden zo’n merkwaardig eigen doelpunt gezien. Wedstrijd op zijn kop. Wat een onrecht! NVC trok nog eenmaal ten aanval, maar ook een laatste corner leidde niet tot een doelpunt voor NVC. Wat kan voetbal toch hard zijn. Zo leuk en goed spelen, maar als je de kansen niet benut gaat ook die andere voetbalwet in werking. Dan valt ie dus aan de andere kant. En zo geschiedde.

  Het resultaat doet pijn (zeker de manier waarop), maar het voetbal biedt veel perspectief. Bovendien heeft het publiek genoten van hartstikke leuk voetbal. Daar komt bij dat plek 2 in de poule zeker bereikbaar is en die plek leidt volgens de laatste berichten ook nog tot plaatsing naar de volgende ronde. Dan moet het aanstaande zaterdag maar gebeuren tegen Focus 07 uit Culemborg.