• NVC JO13-1 De bal rolt weer, pakt punt met matig spel!
    Alsof de oliebollen nu pas net achter de kiezen zaten, zo opende NVC de tweede seizoenshelft. Je kunt ook zeggen dat in de eerste seizoenshelft nog verloren werd van de Legmeervogels en nu, met een streep van een vrije trap, een puntje werd gewonnen.

De voorbereiding viel een beetje in duigen door de sneeuw en vorst. Twee regenachtige potjes werden er afgewerkt, een aantal andere duels ging niet door.

De eerste pot was in Purmerend. Niels hield open dag in de dug out, en mede door het gure weer werd hier dankbaar gebruik van gemaakt. De eerste helft met een windje in de rug van NVC ging het gelijk op. Met een mooie combinatie tussen Sydney, Imre en Timo nam NVC de leiding. De tweede helft gebruikte Purmerend de wind in zijn voordeel en liep weg van NVC. Een voorsprong die we niet over de streep konden trekken.

De tweede pot was in Soest. Drijfnat was Martijn die aan het vlaggen was. Een hele leuke oefenwedstrijd. Soest speelt eerste klasse maar wint daar alles met grote cijfers en staat ongeslagen bovenaan. Alles hebben we gezien foutjes, goals, voorsprong, gelijk en achterstand. Een prachtige goal van Kirsten (JO12-1) was het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Heel slordig werd de wedstrijd in de laatste minuten weg gegeven. Een wedstrijd is pas gespeeld als er is afgefloten, zouden we dat hebben opgepikt?

Maar vandaag voor het echie!

Helaas lijkt door blessures en ziekte de JO13 het opleidingsinstituut van de JO12 te worden. Dankzij de invallers hebben we de afgelopen maanden onze wedstrijdjes kunnen spelen. Bedankt Kirsten, Jenne, Lama en Jimmie.

De Legmeervogels, staan 4e in de ranglijst, won met 2-0 in de heenwedstrijd. Kan NVC het oppikken waar we gebleven waren aan het eind van de eerste seizoenshelft met een overwinning op de nummer drie Roda?

Nee dat kon de JO13-1 helaas niet. In de eerste helft was het eenrichtingverkeer naar het doel van NVC. Maar de Legmeervogels verzuimden het overwicht in goals om te zetten. Met een afstandschot werd Matthew 1 keer in zijn rechter bovenhoek verschalkt (0-1).

Matthew werd wel de man van de match. In zeker drie momenten hield hij NVC in de wedstrijd.

Bij rust werd er lichtelijk teleurgesteld gereageerd op het spel van de mannen. \"De lichten van een helft van het veld konden wel uitgedaan worden\" Maar Soest had ons geleerd dat het pas na het laatste fluitsignaal gedaan is.

Tweede helft een corner voor NVC, het eerste moment bij de goal van de tegenstander. Boem 1-1 door Timo. De Legmeervogels waren even van slag maar gingen op zoek naar de overwinning. De 1-2 kwam vrij snel na de gelijkmaker.

Niels zette het helemaal om in het veld; Duelkracht in de voorste linie met Roel en op het midden met Daan. Timo en Imre centraal achterin. Timo sleepte de defensie er doorheen. Er ontstond echt meer dreiging van NVC. Roel hoorde op zo'n twintig meter van de goal zijn shirt scheuren en lag op de grond. Vrije trap.

Boem 2-2 door Roel, een harde streep langs de muur.

Er werd niet zo lang meer gespeeld, NVC vreselijk effectief. Zouden we iets van de wedstrijd tegen Soest hebben geleerd? Het zal voor de Legmeervogels een lange rit zijn geweest terug naar Uithoorn.