• NVC JO13-1 Deelt de punten en houdt FC Amsterdam op afstand!
  Door aanhoudende ziekte en blessure perikelen vielen dit keer Jimmy en Lama van de O12 weer in. Bedankt mannen! De O12 houdt de O13 in deze fase op de been!

  Zonder Jip, Imre en Roel, stuurde Niels het volgende team in guur weer de wei in! Matthew op doel. Camiel op rechts, aanvoerder Daan en Tijs centraal en Toon op links vormden de defensie. Op het midden startten Jan, Tygo en Jurgen. Aanvallende impulsen moesten komen van Sydney, Pepijn en Timo.

  Een belangrijk duel vandaag tegen FC Amsterdam JO13-1. Bij verlies zouden we echt in een degradatie gevecht belanden. Bij winst zouden we iets comfortabeler aan de onderkant van de middenmoot hangen.

  NVC startte goed. De mannen kwamen getergd de kleedkamer uit. Na een aanval over rechts, werd de bal via een aantal stationnetjes naar links gespeeld waar de goed doorgelopen Toon de bal vanaf het puntje van het strafschopgebied op doel schoot. Nog geen goal maar een goed begin.

  Niet veel later wist Tijs uit een spelhervatting de bal op de lat te koppen. Lekker hoor! Daan hield met zijn mannen de deur goed op slot, zeker niet in het minst door zijn eigen goede ingrepen.

  Weer iets later wist Sydney de bal op de centrale verdediger te veroveren en stonden we plots met drie man voor de goal. We anticipeerden niet helemaal lekker op deze onverwachte mogelijkheid en verprutsten daarmee de opgelegde kans. Maar we waren in ieder geval regelmatig in en om het strafschopgebied van Amsterdam!

  Na een corner mochten we verschillende malen uithalen op doel, de laatste werd onreglementair met de hand van de lijn gehaald. Penalty............ en rode kaart voor de dader! De KNVB scheidsrechter was onverbiddelijk. (Er zat iemand met een schrijfblok op de tribune, moest de scheids examen doen?) Een beetje sneu voor Amsterdam, maar niet voor NVC natuurlijk!

  Tygo schoot de pingel onberispelijk binnen. 1-0!

  Vasthouden tot de rust en dan lekker voetballen met wat meer ruimte zou je denken. De verslaggever was nog bezig met zijn administratie toen van randje 16, FC Amsterdam met een prachtig schot alweer 1-1 maakte! Jeetje hoe laten we dit weer gebeuren!

  Toch weer een heel andere situatie, Ronald had het er ook even moeilijk mee en zei \"als je dan niet wil winnen moet je het zo doen!\"

  Wat was deze tegentreffer hard aangekomen in de rust. In de tweede helft nam FC Amsterdam met 10 man het heft in handen. NVC vond de vrije man niet en kwam onder druk te staan. Met een afstand schot van buiten de 16, hoog in het doel nam Amsterdam zelfs een 1-2 voorsprong.

  Alles of niets zou je denken. Maar dat lukte niet. NVC kwam niet bij de goal van Amsterdam. Tot dat ene moment, via een inworp aan de rechterkant werd Sydney net binnen de 16 gevonden. Met een boogje schuin langs de kiep trof hij doel 2-2. Dit was ook de eindstand.

  In ieder geval is FC Amsterdam niet dichterbij gekomen, en pakken we een puntje op Argon en Swift. We staan nu boven aan het groepje dat uit gaat maken wie degradeert. Echt afstand hebben we nog niet genomen, maar we hebben nog een gaatje.