• NVC JO13-1 Een zware pot tegen de koploper!

  Vandaag tegen het vooraf gevreesde Sporting Martinus, ongeslagen koploper in de competitie met maar 1 goal tegen en een stuk of 35 goals voor.

  Coach Niels, wat mij betreft man van de wedstrijd, die zijn troepen in de eerste helft maar bleef aanmoedigen, had via zijn netwerk vernomen dat Martinus met opkomende backs speelde. Om dit in te dammen toverde hij een 5-3-2 uit de hoge hoed.

  Martinus begon fel en geconcentreerd. NVC had een verdedigend bolwerk opgetrokken. Ondanks een aantal kansjes bleef het vrij lang 0-0. Iedereen moest boven op zijn mannetje duiken, en er moest dicht bij elkaar gespeeld worden.

  Een Martinus vader langs de lijn gaf aanwijzingen het maar eens van afstand te proberen, omdat er combinerend geen doorkomen aan was.
  De 0-1 viel dan ook met een schot van buiten de 16.

  Na de goal bleef het spelbeeld hetzelfde. Martinus zocht naar een gaatje. De eerste helft eindigde curieus. Martinus schoot van hun rechter flank op doel. Mathew haalde de bal uit het doel, maar mocht tot ieders verbazing een doeltrap nemen. Foutje van de scheids in NVC voordeel.

  De hele pauze ging het langs de zijlijn over hoe dat toch kon. Een Martinus moeder speelde voor de VAR, ze had een filmpje met het niet gegeven doelpunt. Ze was een beetje over haar toeren. De arme scheidsrechter kon er echter niets meer aan doen. Allemaal wel een beetje overdreven voor een team dat nu de titel al bijna binnen heeft.

  De tweede helft verliet NVC de verdedigende stellingen iets meer. Dit leverde twee corners op. Maar Martinus speelde de wat grotere ruimte die ze kregen prima uit. Ze liepen weg naar 0-5.

  De NVC mannen waren zwaar teleurgesteld. Niels en Ronald namen maar even de tijd om de selectie uit de put te trekken. Martinus is twee maatjes te groot voor deze poule, de kampioenschaal kan al gegraveerd worden.