• NVC JO13-1 Inzet en scherpte veel beter, legmeervogels wint

Eerst maar eens de lichtpuntjes van deze week;

De selectie komt op orde, Jan mocht weer meedoen vandaag. Onze inzet en scherpte was voorbeeldig, er werd korter op de man gezeten. We bleven heel lang bij de Legmeervogels in de buurt. Toon was wederom gewoon van de partij langs de lijn. En natuurlijk bedanken we Lieve uit de O12, die ons als midden-midden en linksbuiten kwam versterken!

Het was een sportieve wedstrijd vandaag onder een van de startbanen van Schiphol. De scheidsrechter liet best veel toe maar het liep niet uit de hand. In het begin van de eerste helft werd er door iedereen, en zeker ook Niels, veel energie in de wedstrijd gelegd. Kort erop, koorrterrr!!, kort erop. En dit werkte. Er ontstond een echt duel op het middenveld. Beide ploegen wisten niet echt gevaarlijk te worden.
    NVC wist meerdere malen rond de 16 meter van de Legmeervogels te komen. Er werd ook een vrije trap aan NVC gegeven zo rond de 20 meter. Ik had echt het gevoel dat het er wel eens in kon gaan zitten. Maar zoveel energie geven is moeilijk met elkaar vol te houden.

De middenvelders lieten hun mannetje af en toe ietwat ruimte en de linies vielen wat uit elkaar. Zo ook op de rand van onze 16, waar een Legmeervogel plots vrij stond en tijd kreeg om, prima overigens, af te drukken. 1-0 zonde!

Na de rust bleef het heel lang 1-0. Het waren de Legmeervogels die het initiatief hadden maar er gebeurde heel veel op het midden. NVC werd niet gevaarlijk. Het laatste deel werd een andere strategie geprobeerd. Roel in de spits, Timo en Jip op het midden kort erachter. We kwamen iets meer op de helft van de Legmeervogels en hun coach was er niet erg gerust op. in de laatste minuten ging ook Daan nog een linie naar voren en dat maakte het achterin wel erg broos. Helaas speelden de Legmeervogels dit kort voor het einde uit. 2-0!

Beste wedstrijd van het seizoen. Geveld door een afstandschot in de eerste helft!