• NVC JO13-1 Kleine nederlaag tegen Pancratius JO13-1!
    Niels ging zaterdag met een grote selectie op pad (15). Helaas was het weer een noodzaak om een beroep te doen op de O12 want er waren veel zieken en geblesseerden tijdens de trainingen.

Als je naar de uitslagen kijkt is er een opvallende overeenkomst tussen Pancratius en NVC. Maak je een ranglijst op de minste tegendoelpunten, dan zouden beide ploegen bovenin de ranglijst meedraaien. Maar beide ploegen scoren niet! Maak je een ranglijst op gemaakte doelpunten staan beide ploegen in de degradatie zone.

In het spelbeeld was het wel anders. Het jonge Pancratius bepaalde het spel en NVC leunde veel te veel op een taaie verdediging. Lange tijd gebeurde er niet veel spannends. Pancratius probeerde wel maar wist de NVC defensie niet te kraken. NVC kon niet veel meer dan tegenhouden. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft was er hetzelfde beeld. Het middenveld en de voorhoede wisten de bal niet in de ploeg te houden. Het leek af en toe wel of de bal gewoon blind weggespeeld werd omdat balbezit wel erg spannend is!

Pancratius wist de ban te breken. Een doorbraak over onze rechterflank, een hoge en lange voorzet met de wind mee en achterin was onze linksback niet helemaal alert en daar ging de 1-0 erin.

Zoals wel vaker kwamen we via een zeldzame spelhervatting weer terug in de wedstrijd. Daan wist een mooie vrije trap met het hoofd in de linkerhoek te knikken. 1-1! De ouders van de tegenstanders dachten alweer aan de vorige wedstrijd die na een zelfde spelbeeld ook in een gelijkspelletje eindigde. Maar in plaats van een stoot adrenaline bij NVC, leken de jongens het wel goed te vinden.

Pancratius ging wel op zoek naar de zege, en vondt die ook. Na een flinke scrimmage in de 16 belandde de bal in het doel van NVC. De 2-1 was ook de eindstand. Verdiende overwinning voor Pancratius, dat voetballend verreweg de meerdere was.

Als verslaggever vraag ik me wel eens af of we niet iets anders moeten proberen. Overduidelijk staat de defensie heel erg goed. Maar nog duidelijker is dat we voorin geen potten breken. Met zeker drie mannetjes putters voor de twee centrale plekken achterin zouden we wellicht wat anders kunnen proberen.

Maar ja, nu komen we in de cruciale fase van de competitie waarin klasse behoud op het spel staat. Dan nog wijzigen? Een duivels dilemma.

Ben benieuwd welk verhaal we komende week mogen optekenen tegen FC Amsterdam. Hekkensluiter, in de heenwedstrijd van verloren, nu punten pakkend tegen middenmoters. Nemen we afstand van de laatste plekken of raken we er plots in verzeild?