• NVC JO13-1 Komt in degradatiegevaar!

Een turbulente zaterdag ochtend in alle opzichten. Rustig verzamelen op de parkeerplaats van de Abri, Even tellen..... Jan en Toon niet aanwezig maar Kirsten weer paraat. De Muiderberg delegatie rijdt zelf naar Amsterdam.

09.00 allemaal in Amsterdam op het mooie sportpark van Swift, ......... maar niet alles! De teamtas ontbreekt! .......... en een paar voetbalschoenen!? Een retourtje Swift - Muiderberg op topsnelheid was geboden.

Niels had het even niet meer. Wat gebeurt er toch allemaal dit seizoen. Om 09.30 deed de verenigingsofficial van Swift, die later als scheidsrechter een zeer dubieuze rol speelde, nog een schepje olie op het vuur met de mededeling dat het speelschema geen vertraging toe liet. Een eventuele reglementaire 3-0 dreigde nadrukkelijk.

Om 09.51 dook de donkerblauwe auto op in de straat, vloog over de snelheidsdrempels en met een bijna perfecte pitstop midden op straat werden de teamtas en het paar schoenen door de klaarstaande pitcrew uit de achterbak verwijderd en als een estafette stokje werd de teamtas kleedkamer 7 in gekatapulteerd.

Om 09.59 kon de zeiksnor van een scheidsrechter laten aftrappen! NVC begon de wedstrijd vol adrenaline. NVC kreeg een corner en Jip wist hem bij de 2e paal er net niet in te koppen. Vlak naast. Een goed begin.

Maar Swift was ook best gevaarlijk. Plots stond Daan alleen 1:1 met een Swift aanvaller. Maar Daan liet zich niet verschalken en temperde het gevaar.

Daar was corner 2 voor NVC, Nu wist Jip hem bij de 2e paal wel in de touwen te jagen. 0-1 NVC. Nu voetballen en de score uitbouwen zou je zeggen.

NVC ging in die periode ook door. Weer een corner leidde tot een scrimmage voor de goal waar Pepijn een dot van een kans kreeg, het bleef helaas een kans.

Nadat Jurgen met een zachte terugspeelbal de adrenaline bij de toeschouwers nog een beetje oppompte werd er voor rust gefloten! 0-1 NVC

De 2e helft was de adrenaline uitgewerkt en viel de selectie van een \"high\" in een zware dip. Ook de scheidsrechter had iets vreemds in

zijn eigen thee gedaan waarschijnlijk.

Ik zal me beperken tot een aantal dieptepunten. NVC vergeet te voetballen, neemt geen enkele bal meer aan, schiet alle ballen lukraak weg, Swift combineert beter, Scheidrechter laat een duidelijk buitenspel geval doorspelen en geeft daarmee de 1-1 cadeau. Onze grensrechter geeft netjes aan dat het buitenspel is, bij scheids slaan stoppen door, Niels vraagt om uitleg en wordt van het veld gestuurd.

Menig NVC speler laat zich helemaal uit zijn spel brengen, taken worden vergeten en tot overmaat van ramp volgt hierdoor de 2-1. Na FC Amsterdam wint ook Swift van ons. We staan nog net boven deze twee ploegen, maar we zijn veroordeeld tot degradatie voetbal.

Op de terugweg werd er naast me gevochten tegen de tranen. Het was voor de speler niet helemaal duidelijk meer hoe het nou verder moest dit seizoen! Dat Sinterklaas 's avonds een NVC tas bracht viel niet helemaal in goede aarde! Na 5 goals in de Arena en de wetenschap dat PSV heeft verloren ziet de wereld er vandaag al weer wat beter uit!