• NVC JO13-1 Met andere opstelling 4-0 onderuit bij Waterwijk JO13-1
    De verslaggever is een beetje geschrokken van de kracht van de media. In het verslag van de westrijd bij Pancratius noteerde hij;

\"Als verslaggever vraag ik me wel eens af of we niet iets anders moeten proberen. Overduidelijk staat de defensie heel erg goed. Maar nog duidelijker is dat we voorin geen potten breken. Met zeker drie mannetjes putters voor de twee centrale plekken achterin zouden we wellicht wat anders kunnen proberen\".

Vandaag stond daar opeens een andere opstelling op het veld.

Er werd gespeeld tegen Waterwijk, staat hoog in de middenmoot van de ranglijst. Evenveel wedstrijden verloren als NVC, maar veel meer gewonnen. Wel opvallend veel goals tegen. In de heenwedstrijd in Naarden werd het 0-0.

Niels startte achterin met Camiel op rechts, Daan en Thijs centraal en Jan op links. Op het middenveld Jurgen op rechts, Roel centraal en Tygo op links, Voorin Imre op links, Timo in de spits en Sydney op rechts.

Het begin was redelijk OK. De eerste echte kans was voor NVC. Roel haalde beheerst uit van buiten de 16, over de keeper heen, maar de bal landde net op het dak van het doel. Het was op dat moment een best gelijk opgaand duel.

Waterwijk kreeg een kans, maar met een katachtige reflex duwde Matthew de bal uit de linkerhoek naast de goal. Imre mocht op de keeper af na een doorgeschoten bal door het centrum. Maar te gehaast werd de bal van een ietwat te grote afstand bij de keeper in de handen geschoten. Ook Pepijn had nog een lekker schot dat net naast de linker kruising zeilde. Sydney kwam regelmatig voorbij zijn verdediger maar zocht misschien net iets te vaak de combinatie terwijl er best een weg naar het doel vrij leek te zijn. We deden mee!

Helaas was het Waterwijk dat de leiding nam met een merkwaardige goal. Van vrij grote afstand rolde de bal op het doel af. De meningen langs de kant waren verdeeld, stonden we op het verkeerde been door een kluts, of dachten we dat hij naast ging. De bal rolde via de binnenkant paal erin. Met een 1-0 achterstand gingen we de kleedkamers in.

In de eerste minuut van de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Er werd niet ingegrepen door de defensie in ons rechter verdedigingsvak. Vrij lang werd er door de Waterwijker gepield en deze kreeg de bal uiteindelijk voor waar niemand meer scherp stond. 2-0!

Via Timo en Pepijn waren er nog een aantal schoten, voortgekomen uit combinaties, op het doel van Waterwijk. Maar Waterwijk heerste over het algemeen. Met een afstandschot werd het 3-0. Ze liepen uiteindelijk uit naar een 4-0 die in de laatste minuut viel.

De technische staf heeft er weer een vraagstuk bij. Met Swift en Argon in de komende drie wedstrijden moet lijfsbehoud op korte termijn worden afgedwongen.

Maar eerst genieten van de Cordial Cup, waar we vanuit de underdog positie alleen maar kunnen verrassen tegen zeer gerenommeerde tegenstanders!

De Cordial Cup is zondag 31 Maart, (komende zondag) bij NVC. Heerenveen en MVV zijn aanwezig, alsmede zeer hoog aangeschreven amateurclubs. De teams strijden voor een plaatsje in het internationale hoofdtoernooi in Oostenrijk. Kom allen kijken naar goede jeugdelftallen. En kom de omzet in onze kantine boosten!!