• NVC JO13-1 Pakt drie punten uit bij Argon!
  De herfst is begonnen, een flink stukje kouder, buien in de lucht en een pot op echt gras dat ietsje te lang was gelaten. Dit alles in Mijdrecht. Argon stond drie punten boven ons en als we zouden winnen klommen we naar de middenmoot van de competitie.

  Niels ging als volgt van start; Matthew op doel, en we verklappen het alvast, hij hield het doel schoon vandaag. Hij deed dit samen met de verdedigers; Tijs op rechts, hij stond aan de basis van onze tweede treffer, Daan en Roel centraal, en Jan die als man van de match heerste op de linkerflank en zorgde dat de aanvoer naar de sterke spits van Argon geblokkeerd werd.

  Het middenveld werd gevormd door Sydney, Jip en Tygo. Voorin startten Timo op links, Imre centraal en Jurgen op rechts. Camiel en Toon begonnen op de bank. Toon zou weer veel minuten maken vandaag als spits. Het bewijs staat op de foto.

  NVC begon voortvarend. Vrije bal van Roel van eigen helft over de verdediging van Argon, Imre maakte oorlog en werkt de bal helaas op de paal dit keer! Daarna ging het gelijk op, over en weer met kansen; Argon counterde gevaarlijk na een hoekschop voor NVC en had daarnaast nog een behoorlijke kans. Jip wist Timo in stelling te brengen maar de bal ging helaas naast.

  Sydney wist de ban te doorbreken. Hij veroverde de bal en met goed doorzetten kwam hij over de rechterkant het strafschopgebied in. Hij schoot en te midden van twee verdedigers wist Timo het beslissende zetje te geven! 0-1.

  Niet heel veel later sprintte Tijs over de middenvelders heen en kreeg van Jurgen de bal mee. Vlak voor de achterlijn gaf Tijs voor, Imre legde de bal panklaar terug en met een vlammend schot bracht Tygo de stand op 0-2. Dit was ook de ruststand.

  Na rust vroeg men zich langs de kant af wat er in de limonade had gezeten. NVC kwam maar moeilijk van de eigen helft en Argon kwam tot twee gevaarlijke schoten die echter naast en over gingen. Maar naarmate de tweede helft vorderde kon NVC wat beter counteren. Jip brak twee keer prachtig door over rechts, maar Toon, waarschijnlijk al iets vermoeid na de lange blessure, kreeg hem er niet in.

  Het slotoffensief was voor Argon. De rechtsbuiten was doorgebroken en Roel zette de achtervolging in. Met een sliding die eerst de bal raakte maar daarna toch ook de man vloerde werd het gevaar ontzenuwd. Een strafschop tegen lag op de loer maar de scheids liet doorspelen!

  0-2! Lekker. De 0 achterin en op doelsaldo over Argon heen!