• NVC JO13-1 Pakt punt tegen de nummer 4, Waterwijk JO13-1

  Niels en Ronald haalden afgelopen maandag de selectie bij elkaar om eens tot bezinning te komen. De 1-0 nederlaag tegen FC Amsterdam, maar nog meer het vertoonde spel vroeg om een gezamenlijke analyse en om een blik vooruit waarin het een en ander zou moeten veranderen.

  Er stond vandaag meteen een stevige pot op het menu. Waterwijk scoort veel maar krijgt er ook veel tegen. 4 gewonnen en 4 verloren, maar hiermee wel in de bovenste regionen achter Sporting Martinus en Zeeburgia die al los zijn van de rest.

  Helaas zonder Jip vandaag. Vanaf de start was te zien dat NVC veel strijdvaardiger op het veld stond dan de afgelopen week. De eerste minuten ging het gelijk op, waarbij het leek of beide ploegen de boel even moesten aftasten. Onze laatste linie kreeg ietsje tijd en ruimte en moest wennen een paar stappen met de bal naar voren te doen in de opbouw.

  Langzaam schoof Waterwijk meer naar onze goal. Zonder heel gevaarlijk te worden overigens. En kwam men er half door dan stond Matthew precies op de juiste plek om de bal te pakken.

  NVC had gevaarlijke uitbraken. Roel slalomde vanuit de verdediging door het middenveld en stuurde Timo op links weg. Timo snelde over de flank en zette net niet scherp genoeg voor, waar Imre en Pepijn klaar stonden. Prachtig uitgespeeld, de grootste kans van de wedstrijd.

  Een vrije trap met een tikje op Daan, Daan stoomde op tot randje 16 maar wist hem niet in het net te krijgen.

  De eerste helft; stevig verdedigd, gevaarlijke uitbraken, terechte 0-0 en het zat er echt wel in!

  In de tweede helft schoof het spel naar het middenveld. Hier kwam het tot vele duels . Tygo kwam waarschijnlijk ongelukkig neer en moest wisselen en naar later bleek naar de eerste hulp. Beterschap Tygo.

  NVC had momenten waarop het iets meer aan het drukken was, zeker met Imre en Sydney dicht bij elkaar. Maar de ruimte achter de NVC verdediging werd ook wat groter. Zo was het beheerst aanvallen en oppassen op gevaarlijke uitbraken van Waterwijk.

  En daar was de gevaarlijke uitbraak van Waterwijk. De spits snelde alleen over de rechterzijde van het veld op het doel af. Matthew maakte het doel goed klein en bleef plots staan. Het felgroene shirt verblindde de spits waarschijnlijk. Met een stevige knal belandde de bal.......... op de paal! De bal kwam terug het veld in en rolde direct over de zijlijn. Ingooi NVC!

  Vanaf dat moment werd het erg rommelig. Waterwijk werd nerveus nu de 0-0 leek te blijven staan en NVC schakelde in overlevingsmode. En zo werd het 0-0.

  Weer een puntje er bij gesprokkeld. Een wereld van verschil met vorige week.