• NVC JO13-1 Stroeve start van het seizoen, bekertoernooi als voorbereiding

De selectie van de O13-1 onder leiding van trainer/coach Niels is behoorlijk vernieuwd. Camiel, Toon, Tijs, Daan, Sidney, Jip, Imre en Pepijn vormen de kern van de selectie en komen uit de O12-1 van vorig seizoen. Timo en Roel hebben er al een jaartje 013-1 op zitten. Jan, Tycho, Jurgen en Matthew hebben een transfer naar NVC gemaakt in de zomerperiode.

In het Gooi zijn we uitermate goed bedreven in \"op vakantie gaan\". Zo kwam het dat de week vóór de eerste bekerwedstrijd getraind werd in een wisselend groepje van ca 8 spelers. En tot overmaat van ramp raakte Toon voor langere tijd geblesseerd aan zijn enkel.
    Tijd voor oefenduels was er al helemaal niet geweest. We moeten het bekertoernooi maar zien als voorbereiding.

NVC JO13-1 - CDW JO13-1 2-3
    De eerste wedstrijd zouden we niet compleet zijn. Daan kon nog niet aanwezig zijn en Toon was geblesseerd. Gelukkig konden Jimmy en Juliette van de O12 meedoen, bedankt toppers! Niels kon gaan puzzelen. CDW was de bovenliggende partij en won verdiend. Het hoogtepunt kwam van Jimmy die zijn invalbeurt wist te bekronen met een treffer. Het was nadrukkelijk zoeken naar ieders positie. In de einduitslag bleven we nog redelijk in de buurt.

Roda 46 JO13-1 - NVC JO13-1 5-0
    Voorafgaand aan de wedstrijd was er de nodige stress te bemerken rond het team. Jan en Matthew zouden mogelijk niet mee mogen doen wegens overschrijvingsperikelen met de KNVB. Quinten van de O12 was voor de zekerheid met ons mee. Super Quinten! Gelukkig wilde Roda meewerken met de spelerspas controle en kon iedereen spelen. Roda was in alle opzichten beter. Maar het ontbrak ook wel een beetje aan de basis, organisatie, duelkracht en felheid waren ver te zoeken.

DOVO JO13-1 - NVC JO13-1 4-1
    Helaas was de stress van de vorige week te groot en het probleem met de spelerspas nog niet opgelost. Jan en Matthew speelden met een ander team mee. Julian kwam als van ouds weer keepen liet een aantal mooie reddingen zien en ook Juliette kwam ons weer versterken. DOVO had doelpunten nodig om op doelsaldo door te kunnen in de beker.

De organisatie stond iets beter dan de afgelopen weken en ook leek het in de duels iets beter te gaan. In de eerste helft hadden we sterk de indruk dat de scheidsrechter ook wist dat DOVO doelpunten nodig had. De 1-0 leek verdacht veel op buitenspel en de 2-0 kwam uit een penalty die wel heel erg makkelijk gegeven werd. Net toen de coach van de tegenpartij had geroepen dat DOVO nog 5 minuten had voor de doelstelling (3-0 bij rust?) scoorde Sidney de 2-1. Grappig!

Niels had wat geschoven in het team om het superieure middenveld van DOVO het iets lastiger te maken. Dit lukte best aardig. In de tweede helft ging het wat langer gelijk op. Toch wist DOVO nog twee keer te scoren en zo werd later duidelijk, door te bekeren!

Drie nederlagen, het team nog niet op orde, maar heel wat wijzer en hopelijk klaar voor de competitie!