• NVC JO13-1 Verdedigen tegen Zeeburgia J013-2

  De KNVB werkt niet heel erg mee met de wat late overschrijvingen. Dus ook deze week weer wat improviseren met de selectie. Met twee spelers is de O12 wederom huisleverancier, Julian stond weer op doel en Jenne kwam onze aanvallers versterken. Super mannen!

  Zeeburgia weet altijd goede teams de mat op te sturen. Hebben wij wat gedoe in de selectie, Zeeburgia heeft dat ook. Met twee keepers in het team en ca 5 wissels op de bank was deze selectie erg groot.
  Het eerste kwartier van de eerste helft ging best gelijk op. NVC kwam regelmatig op de helft van Zeeburgia echter zonder gevaarlijk te worden. De duels werden redelijk gezocht. Toch was Zeeburgia gevaarlijk als ze over de flank wisten door te breken. Met een mooi uitgespeelde aanval over hun linker flank wisten zij de leiding te nemen. De 0-1 was ook de ruststand. Misschien niet eens zo heel verkeerd voor NVC.

  Gedurende de tweede helft leek het heel sterk of er twee teams waren die nadrukkelijk patronen probeerden in te slijpen. Zeeburgia wilde verzorgd opbouwen van achteren en NVC leek het verdedigende spel van compact staan en met zijn allen bewegen naar de flank waarop het spel zich ontwikkelt te oefenen. Zo had Zeeburgia lang de bal zonder enige dreiging.
  Langzaam bouwde de druk van Zeeburgia toch wel op. Een lading verse krachten werd het veld in gestuurd en de ruimte achter onze verdediging werd gezocht. We zijn nog niet heel balvast en verloren de bal in de verdediging en gaven daarmee de goals makkelijk weg. Het werd uiteindelijk 0-3.

  Timo kwam na een duel ongelukkig neer en moest wisselen. Later bleek in het ziekenhuis een gekneusde rib de boosdoener, sterkte Timo.

  Wisselende commentaren. Van vaders, moeders, spelers, coaches van andere teams; We bleven redelijk in de buurt van het beruchte Zeeburgia, de eerste helft ging wel goed, een betere uitslag dan de JO13-1 van vorig seizoen tegen Zeeburgia, maar ook hebben we geen kans gecreƫerd. Denk dat we qua organisatie in het veld wel een stapje gezet hebben.

  We wten wat te doen! Het team compleet krijgen, heel hard trainen, nog stoerder en met lef en felheid spelen.

  Tot komende week!