• NVC JO14-1 kampioen!

Na een moeizame eerste seizoenshelft was NVC JO14-1 in 2019 een nieuwe Hoofdklasse terechtgekomen, waar het vooraf titelkansen werd toegedicht. Het team van de trainers Lars en Dennis maakte dat ook vanaf dag één waar. Hoewel het moeite bleef houden met scoren, werd er weinig weggegeven. Het doelsaldo na 8 wedstrijden van 13 voor en maar 3 tegen zegt genoeg. Maar liefst 4 wedstrijden werden met 1-0 gewonnen en zo stond NVC JO14-1 na 8 wedstrijden op 22 punten met een voorsprong van 4 punten op JOS Watergraafsmeer JO14-1. Vandaag 11 mei stonden deze twee teams tegenover elkaar. Duidelijk de twee sterkste teams uit deze Hoofdklasse. De 0-1 winst voor NVC in Amsterdam was zwaarbevochten geweest en JOS had laten zien over getalenteerde spelers te beschikken. Het heeft veel scorend vermogen, maar is achterin ?? blijkens de uitslagen - kwestbaar. Een gelijkspel zou volstaan voor het kampioenschap. Die geruststellende gedachte maakte de jongens echter niet minder nerveus, zo bleek.

Bij afwezigheid van Finn, beschikte Lars en Dennis over 14 spelers. Luckson natuurlijk op het doel. De achterste linie (vlnr) werd gevormd door Hidde, Yanick, Sophie en Senna. Het middenveld was voor Pelle, Owen en Chris. Voorin moesten Douwe, Teun en Jort het doen. De wissels Evandro, Shivairo en Jorick zouden na 25 minuten hun opwachting maken.

NVC JO14-1 startte energiek, maar nerveus. Aan de bal was het onrustig en het betere voetbal werd gespeeld door JOS Watergraafsmeer. Dat werd ook gesterkt door een snel doelpunt in de 6e minuut. Uit een strakke en goede corner kwam de bal op de lat en uiteindelijk na wat gerommel in het net achter Luckson. Diezelfde Luckson hield NVC JO14-1 niet veel later in de wedstrijd door een inzet te keren van de spits die alleen op hem afkwam. Ook twee minder gevaarlijke afstandsschoten waren een prooi voor hem.

Langzaam ebde het overwicht van JOS Watergraafsmeer in die eerste helft weer weg en NVC voetbalde de schroom steeds meer van zich af. In de slotminuten van de eerste helft klopte NVC JO14-1 nadrukkelijk op de Amsterdamse deur. Owen mocht het hele veld oversteken, maar zijn schot miste venijn. Chris snelde langs wat man, maar zijn schot miste precisie en niet veel later ging Shivairo neer in het strafschopgebied. Geen penalty oordeelde scheidsrechter Max, maar daar waren de geleerden het niet over eens. In de rust ging het veel over die niet gegeven penalty, maar de talrijke aanhang zag ook dat NVC beter in de wedstrijd kwam. Hoeveel gekke tweede helften hadden we daarnaast bovendien niet gezien deze week?

NVC JO14-1 kwam ook erg sterk uit de kleedkamer. Lars gaf later aan niet eens zoveel gezegd te hebben, anders dan dat ze gewoon moesten gaan voetballen. Nou dat gebeurde. Met Evandro op rechtsvoor werd NVC ook veel gevaarlijker. Een schot van Teun belandde nog op de de lat en een voorzet van Evandro kwam net niet bij Douwe, maar de gelijkmaker hing in de lucht. NVC was de baas in de duels en de tweede bal was nu ook telkens voor NVC.

Het was Shivairo zelf die een hoge bal over de verdediger heen kopte en erachteraan ging om met de punt de keeper te verschalken. Een prachtig doelpunt van onze spits, die daarmee in de tiende minuut na rust voor veel opluchting zorgde. Immers een gelijkspel zou volstaan voor het kampioenschap.

NVC JO14-1 ging evenwel door en bleef druk zetten. Het was Chris, die een sterke pot speelde, die 7 minuten later langs zijn man glipte en in de 16 alleen maar onreglementair konden worden afgestopt: penalty! Nu wel! Teun was het ijskonijn en ging achter de bal staan. Zijn schot was te hard voor de keeper, die er nog wel aanzat, maar het net bolde: 2-1!

JOS Watergraafsmeer moest er nou nog 2 maken om NVC van het kampioenschap te houden. Het geloof daarin leek ze te ontberen, hoewel JOS nog een keer dichtbij een doelpunt was. Het slappe schot verontrustte Luckson geenszins. Achterin stond het wederom als een huis. Max liet door diverse blessuregevalletjes aan Amsterdamse zijde nog lang doorspelen, maar de 3-1 was in die blessuretijd veel dichterbij dan de gelijkmaker. Shivairo kreeg nog een fraaie kans via Jort, maar de keeper stond op zijn post. JOS ging achterin 1 op 1 spelen, maar dat leidde enkel tot veel meer ruimte voor NVC. Het bleef echter 2-1 en NVC JO14-1 mocht zich kampioen van de voorjaarscompetitie noemen!

Feest voor de spelers. Na afloop natuurlijk een nat gegooide trainer. Bloemen voor de selectie en staf. Een mooie speech voor de spelers die daarna vorstelijk in de vesting gingen dineren (frietje bij Family). Jongens wat een prachtige reeks ?? zonder nederlaag - is er in 2019 neergezet! Met dank aan Lars en Dennis, die de jongens door weer en wind hebben getraind en gecoacht. Nog 1 competitiewedstrijd en dan wacht met Hemelvaart een mooi meerdaags buitenlands toernooi in Aalborg, Denemarken.

De eerste kampioen van NVC is een feit, maar er lijken nog veel meer jeugdteams van NVC kampioen te worden. NVC rules, da’s toch best geinig.

Jongens bedankt!